Idag.

Vi åkte till Sandviken idag, storhandling på Willy's. Alltid lika roligt. Guuuud så jag älskar att handla mat. Nej, skämt å sido, jag hatar det! Men nu är det gjort iaf, skönt att ha de överstökat. Har varit en rätt lugn och skön dag. Blev helt slut efter visiten till S-viken. Tänk att det kan ta så mkt på krafterna att shoppa ;P

Skitväder har det varit oxå! Urk! Har ju för fan varit mer eller mindre storm! Hoppas på sol och värme imon.

Ja, nej. Jag hade väl inte så mkt mer än de å berätta. Och sjuuukt intressant blev de ju å ;) Nej. Nu ska jag gå å lägga mig. John Blund har varit i farten så jag har grus i ögonen nu.

Natti natti!


Tisdag.

Idag ska jag jobba! :) Det blir dock ingen montering av spikmattor. Ska jobba på gamla hederliga Orion. Antar att det är ungefär likadant nu som innan jag gick hem och var mammaledig. Men det kvittar. Orion är ju "hemma" liksom, om man nu kan säga så om ett jobb?! Jaja, skitsamma. Det ska iaf bli skönt och göra lite nytta nån annanstans än på Bessemergatan. Och ett + är ju att man spar lite FP dagar och så blir det väl förhoppningsvis lite mer klirr i kassan om man har tur. Det återstår att se!

Lunch och matlåda är fixat, diskmaskinen är urplockad. Nu väntar ja i princip bara på att få ge mig iväg. Funderar på om ja ska köra igång en maskin tvätt innan ja pyser, men då får jag väl "äran" att hänga den sen när kommer hem. Och de vet ja inte om jag har sån stor lust att göra när klockan är efter 22. Får väl bli 2 maskiner imöra ist. För så här är det hemma hos oss; Christian har tvättförbud! Mer eller mindre. Ska han tvätta får han bara tvätta sina kläder, inte mina eller Jolines eller typ sängkläder eller nått annat. Han krymper och färgar och jaa, ja vet inte hur han bär sig åt. Sen är ha ingen höjdar på att hänga heller, han gör ju inte lika som mig ;) Hihi!

Joline har precis somnat i vagnen så jag ska passa på å pussa lite på min kärlek innan plikten kallar.
Hej på er!

Shopping!

Det blidde en repa till Falun och sen Borlänge idag. Har shoppat lite ditt och datt :) Crille köpte nya skor på Curb i Falun, ruskigt läckra måste jag säga! :P Jag shoppade 2 tunikor, 1 par leggins, 1 linne och ett skärp. För en gångs skull så är jag supernöjd! Jag brukar nästan aldrig hitta nått som ja vill ha, men idag så gjorde ja de och ingen är gladare för det än jag ;) Joline fick en hoppgunga, som hon inte alls gillar?! Kanske ändrar sig när hon fått in snitsen lite mer, hoppas! Köpte 2 klänningar på Polarn o Pyret oxå, såå söta! :) Vi köpte bokstäver (J O L I N E) som ska sitta på dörren till hennes rum oxå. Hihi :D Blir nog kanon. Glömde dock knäppa kort på bokstäverna, men de kan ja väl kanske fixa sen om de är nån som vill se? Klännigarna har ja iaf kort på :P



Joline's klänningar! :)

 

Innan vi åkte hem fikade vi lite i solen :) Glass och kaffe till mamman och pappan, Joline smaskade lite fruktpuré.

Underbart!

Kan det bli bättre?! Morgonkaffe och kanonväder! :P Joline busar i gåstolen och Christian myser framför tv:n. Jaa, jag är lycklig! Kanske den lyckligaste i världen?! Åhh, vad jag älskar mitt liv! Mer nöjd än så här kan man nog inte vara?! :)


Men va är det för väder egentligen?!??

Ena stunden är det gassande, underbar sol och tjipp tjopp så spöregnar det! Va fan är det frågan om? Beslutsångest eller?! ;)

Idag på fm så blev jag helt solokvist här hemma. Christian tog med sig Joline till crossbanan för att titta på Jocke Rocker när han skulle åka lite hoj. Mormor och morfar kom förbi alldeles efter att Christian, Joline och Rockstjärnan hade åkt. Mormor grävde upp lite blommor ur landen. Jag ska iaf inte ha kvar dom, landen alltså, så då tänkte jag att mormor kunde ta det hon ville ha så kommer det till nytta ändå :) Kom världens regnskur när dom skulle gå hem så dom blev kvar en stund. Då hann dom träffa far och dottern Mäenpää oxå innan dom gav sig av hemåt.

På em så tog vi en promenad hem till mamma & Anders. Julia och Josefine va ute och cyklade, sen kom dom hem med ett gäng kompisar så dom såg man knappt. Dom fyller 9 år i Juni, helt sjukt va fort tiden går! Vi drack lite kaffe och hade det trevligt. Joline rejsade i gåstolen och undersökte sen maskrosorna som växte på gräsmattan. Mkt spännande må ni tro! Hon ville gärna smaka på dom oxå, men där gick gränsen ;) Nu har vi nyss kommit hem. Lillan sover ute i vagnen, Crille döar framför tv:n och jag sitter här och nördar. Hihi :P

Åh! I morgon åker pappa med familj till Cypern och jag är inte ett dugg avis. Inte det minsta ska ni se ;) Tvärtom! Skulle inte alls sitta fel med en utlandsresa faktiskt. Men det får skjutas på framtiden ett tag. Sverige duger ju bra egentligen, om det är fint väder då förståss :P Hur som helst så hoppas vi att pappa och allihop får en trevlig semester med fint väder och god mat och allt det där andra man njuter av när man ledig.

Jaa, jag hade väl inte så mkt mer att skriva än så.. Så adjöken på er!

Sådär ja.

Nu har jag och Joline nyss kommit hem från affären. Vi har handlat lite ditt och datt, blöjor och sånt där annat som man behöver handla med jämna mellanrum. Har plockat och donat lite, ska strax hänga lite tvätt. Urk! Tänk va tråkigt de är med tvätt! Den tar ju aldrig slut! Ska vika lite torr tvätt från gårdagen oxå. Intressant va?! ;P Skulle behöva dammsuga oxå, igen! Har en halv sandlåda i hallen, inge vidare mysigt direkt. Uh!

Pusselmötet gick förresten bra och jag är faktsikt rätt nöjd med mitt schema :) Ska faktiskt bli rätt skönt att jobba lite, men konstigt oxå på samma gång. Man har ju vant sig vid att gå hemma nu så det blir ju en omställning. Samma för Christian oxå som är van att jobba men som ist ska få vara hemma. Men de blir nog skönt för honom oxå att få rå om lilltjejen lite mer :) Och det uppskattas nog av Joline oxå att få vara lite mer med sin pappa!

Näe, jag måste väl ta mig i kragen nu och sätta igång med allt så det bara är att invänta Grey's Anatomy sen.
På återseende!

Dålig uppdatering!

Ja men visst. Har inte riktigt haft tid att uppdatera ordentligt. Det har varit fullt upp här hemma med en kinkig liten tjej som har det jobbigt med tänder som är på G och en gubbe som har vurpat på crossen och för tillfället är handikappad. D.v.s enarmad och lite smått förvirrad. I söndags va han iväg till crossbanan med grabbarna grus. Slutade lite olyckligt med en vurpa och en ambulansfärd till sjukan. Gick dock rätt bra, som tur är. Det kunde ju ha varit mkt värre. Men hur som helst så är han iaf inte helt 100 för tillfället. Fick sig en redig hjärnskakning och slog i axeln ordentligt. Inne på sjukan trodde dom att det var nyckelbenet som var av, igen. Men så var det inte, inte den här gången iaf. Det var "bara" mjukdelsskador. Men han fick iaf en mitella för att få lite stöd och så blev han sjukskriven. Suck! Lägligt Mäenpää, riktigt lägligt ;) Nej nu ska jag inte va dum mot min stackars fästman, men lite måste man ju få jävlas ;P Hoppas han blir bättre snart, skulle inte va så tokigt med lite avlastning när det gäller Joline. Men bara att gilla läget. Han får kånka på henne sen när han blivit bättre. Men jag slår vad om att hon inte alls är lika kinkig och gnällig då. Då är hon säkert som vanligt, helnöjd med att få springa runt i sin gåstol och sitta på golvet och leka. Men jaa. Så är det ju som sagt inte just nu. Ingenting är speciellt roligt och om det är det så är det iaf bara korta stunder. Mammgris är vad hon är :)

Shit! De låter ju bara som att ja klagar. Men de gör ja inte, inte egentligen. Berättar ju bara hur det ligger till ;)

Idag ska ja på pusselmöte på jobbet och fixa schemat inför sommaren. Hoppas det går bra och att man får det någorlunda som man vill :P

Näe, nu ska jag njuta av en till kopp kaffe! Man får passa på medans Joline sover ;P
Ha en bra dag alla!
Adjöken.


Fredag kväll.

Hej å hå, snorar och jävlas! Usch! Men jag är inte bitter för det. Har haft en himla trevlig dag ändå :) Fint väder, besök hos min söta lilla Mormor och såklart min bästaste Morfar. Grillning och myspys. Härligt! Joline sover. MIn lilla pluttis ♥ Crille och Daniel tittar på Talang 2009 på tv. Själv ska jag snart sprätta en chips påse och hälla upp ett stort glas iskall Pepsi Max :P Mums!

Förresten, kan ju berätta att Jolines andra tand har kikat fram nu. Nu går det undan! :) Lite små jobbigt med en kinkig liten småtting, men det kunde ju ha varit värre! Hon har fortfarande inte fått feber och hon sover rätt bra trots allt. Så jag är faktiskt nöjd.

Nej nu ropar chipspåsen ;)
Hej på er!


Fredag.

Åh vilket fint väder! :D Hoppas det håller i sig, mkt trevligare med sol än med regn och rusk!

Igår städade vi hela dan. En riktig storstädning blev det! Skittråkigt men så himla skönt att ha det gjort. Crille putsade fönster!!!! Jaa, ni läste rätt! ;) Och helt på eget initiativ (stavas hur?). De ni! :P Min karl han kan han. Så nu har vi rena och fina fönster oxå. Sorterat en massa skräp och skit som man samlar på sig. Fy fan alltså! Va kommer allt ifrån?! Jaja, nu är det väck iaf. Grejade och donade från morgon till kväll. Och jag lovar att jag var halvdöd när vi var klar. Hälsan är inte helt hundra. Snorig, huvevärk, ont i bihålorna och allmänt hängig. Säkerligen lite feber oxå. Men va fan! Det är bara att gilla läget. Inget jag dör av. Känner mig piggare idag, tack för det! Jag HATAR att vara sjuk!

Nu är det en liten tjej som strejkar, mamma kommer!

Good Morning!

Idag är vi uppe med tuppen, hela familjen faktsikt. Men Crille gick upp tidigast av oss eftersom han jobbar förmiddag. Han fick masa sig upp redan klockan 5, medans jag och Joline sov till strax före 7. Jag hade ju gott kunnat sova en stund till, men det tyckte inte Joline såklart så det var bara att masa sig upp. Men ändå så är det rätt skönt att komma upp i tid. Men lite ovant nu när hon har sovit till 8-8.30 i flera dagar. Hade önskat mig lite fint väder idag, men de ser inge vidare ut just nu :( Uhh! Jag vill ha sol! Inte nå jävla grått regn och rusk! Hade planerat in en ordentlig städning igår, men det blev andrea planer. För det första så upptäckte jag att dammsugspåsen var full, och självklart så hade vi inga fler. Sen kom Edin, Crilles lillebror, så då blev det lite tajt med att hinna till affären. Efter en liten stund kom även hans mormor och morfar. Vi drack lite kaffe och hade det trevligt! Synd att Crille jobbade em, men så kan de vara ibland.

Vi va till BVC igår. Dags att väga och mäta lillan igen. Hon har dragit iväg bra på längden! Förra gången vi va där mätte hon 66,9 cm och vägde 7320 gram. Den här gången vägde hon 7860 gram och var 70,5 cm lång!! Mammas stora tjejen! :)

Nej, nu har Joline tråkigt så mamma får komma till undsättning och busa lite ;)

Hej å hå!

Jobbade ju som sagt igår. Montering av spikmattor stod på schemat. Det gick väl bra, inte direkt svårt. Men rätt drygt att stå rätt upp och ner i 7 timmar. Det känndes på bra i ryggen/svanken och fötterna. Men som sagt. Det gick bra. Gick bra att vara ifrån Joline oxå, vi hade ju att göra hela tiden så man hann inte riktigt tänka på nått annat än alla jäklans mattor ;) Och medans jag jobbade så va Joline på crosstävling med sin pappa och några grabbar. Fick några mms av Crille på lilltjejen som hade tvärsomnat i vagnen med höreslkåpor (såklart!). Såg lite roligt ut, men hon var lika söt som alltid! :) När jag kom hem från jobbet va ja verkligen helt slut! Hade ju hållt i gång sen på morgonkvisten med allt möjligt. Typ tvätt, matlagning, lek med Joline o.s.v. Alltså allt sånt där som man gör dagligen. Sen jobb på det. Men det funkade ju som sagt kanon! Och det är ju lika bra man vänjer sig, för förr eller senare måste man ju tillbaka till det "riktiga" arbetslivet igen. Hoppas man kan få en fast tjänst eller åtminstone nått längre vik. Men som det ser ut på arbetsmarknaden idag så får man väl vara nöjd om man ens får ett s.k. extrajobb. Man kanske till och med blir tvungen att sätta sig i skolbänken igen!? Och det är väl inget fel med det, men det är inget som lockar just nu. Däremot om nått år. Då ska jag "uppfylla mina drömmar" och plugga till drömyrket ;)

Svammel, svammel. Allt är som vanligt :P Joline och Crille är ute på promenad. Själv har jag roat mig med att köra igång en maskin tvätt och så har jag plockat och donat lite. Ska dra igång med en dammsugning snart oxå. Funderar dock på om jag ska laga mat först och dammsuga sen eller tvärtom. Jaja, som Karlsson på taket hade sagt "det är en värdslig sak". Hihi :)

Näe nu måste jag nog ta mig i kragen och göra lite nytta innan mina ligister kommer hem ;)
Hej på er!


;P

Varför lägger männen huvudet på sned när de tänker?
För att deras två hjärnhalvor skall få kontakt.

Vad är det för likhet mellan p-platser och män?
Antingen är dom upptagna eller handikappade.

Varför gillar män bilar och motorer?
Dessa kan de i varje fall manipulera.

Vilken är skillnaden mellan en man och en katt?
Ingen, båda är mycket rädda för dammsugaren.

Vad kallar man en intelligent, känslig och vacker man?
Homosexuell.

Vad är den gemensamma nämnaren för moln och män?
När de försvinner kan man hoppas på en vacker dag.

Vad är den gemensamma nämnaren för män som frekventerar barer för ungkarlar?
De är alla gifta.

Vad är skillnaden mellan en mans hjärna och en oliv?
Färgen.

Vad bör en kvinna göra när mannen springer sicksack i trädgården?
Fortsätta skjuta.

Männen är beviset för att reinkarnation existerar.
Man kan inte bli så dum under ett enda liv!

Varför är männen hjulbenta?
Oviktiga saker sätter man inom parentes.

Hör och häpna!

Imorgon blir det jobba av för fröken Heinola! Jag ska montera spikmattor, hihi :) Ska bli riktigt skoj faktiskt! Kul att komma ut och göra något och om inte annat så blir det himla kul när det klirrar lite extra i kassan :) Man är ju inte direkt överdrivet rik när man har föräldrarpenning. Det kommer nog kännas lite konstigt att vara ifrån Joline, men det går nog bra. För hennes del kvittar det ju om hon är med mig eller Crille. Men för mig blir det nog lite konstigt. Jag brukar ju i princip aldrig vara utan/ifrån henne några längre stunder. Men det är väl dags att jag vänjer mig lite kanske. Men det är ju perfekt med ett jobb där man kan bestämma arbetsschema själv ju, kan det ens bli bättre?! Jag får helt fritt välja när jag vill jobba och hur långa pass jag vill ha. Då behöver man ju inte oroa sig för att det ska krocka med Crilles skiftgång heller så det är ju faktsikt kanonbra tycker jag. Sen om det är så roligt att montera spikmattor är väl en annan femma, men det duger åt mig iaf och pengar är ju faktiskt alltid pengar. Och det kan ju alltid vara bra att spara lite FP-dagar.

Jaja, nog snackat om det!

Idag har jag, Joline och systeryster varit ute på en långpromenad, inte så trevligt väder, men det var skönt ändå! :) Sen efter det blev det en vända i kärringgrillen, riktigt skönt det oxå! Christian är borta och åker cross med grabbarna, sen ska han ut och jobba natt. Sista skiftet den här svängen sen är han ledig :)

Joline sover för tillfället. Hon har busat och lekt så hon är alldeles färdig! :) Min lilla sötnos! ♥ Själv så väntar jag på att kaffet ska bli klart. Blev så trött efter att jag duschade så jag måste pigga på mig lite om jag ska orka vara vaken hela kvällen. Vill ju inte missa Desperate housewives sen! ;P

Nu är kaffet klart!


Första tanden på G.

Jajjamen, nu har Jolines första tand kikat fram på vänster sida nere. Men än så är det bara en liten "pigg". Fast det säger nog bara svisch och så är den framme! Jag hade väntat mig att hon skulle få feber, grina och skrika och allt det där "värsta" som man hört om barn när dom ska få tänder. Men "peppar, peppar", än så länge har inget av det visat sig. Enda skillnaden jag märkt är att hon är lite kass i magen och att hon inte vill ha nappen ibland. Men det gör ju ont så det är väl inte så konstigt! Min lilla tjej börjar bli stor nu! :) Men det spelar ingen roll, även om hon så skulle vara 47 år så kommer hon alltid att vara min lilla bebis! Mammas lilla tjej :)

Igår va vi hos pappa & co och åt mat. Tacos bjöds det på och det var riktigt smarrigt! Jag färgade håret på Matilda och så umgicks vi lite, hela kånkarongen. Mkt trevligt! :D Pappa och Carina fick sig några goda skratt när Joline visade upp alla sina färdigheter :) Som t.ex. att rynka näsan och låta som en gris, mer eller mindre hyperventilera för att hon är så ivrig efter sina leksaker o.s.v. Pappa och Carina har en takfläkt i vardagsrummet och den blev Joline förälskad i ;) Den va himla spännande när den snurrade ska ni veta! Hihi :)

Idag vet ja inte riktigt vad vi ska göra. Kanske blir en tripp till Valbo? Aah, vi får se vad som händer. Nu ska jag iaf dricka lite mer kaffe så jag vaknar till liv.

Hej på er! 

Idag, fast för ett år sedan.

Idag, fast för ett år sedan var vi på rutin UL. Tänk att det har gått så lång tid! Snart är Joline 7 månader, när vi var på UL hade jag gått 18 veckor (17+3). Helt otroligt! Och redan då var vi helt förälskade i denna lilla varelse som då bodde i min mage.

Här är Joline i min mage :)



Underbara älskade barn!
Livet vore inget värt utan dig!



1:a Maj

Åh! De är verkligen lika härligt varje morgon man vaknar och det är sol ute! :) Mm, underbart! Jag sitter som vanligt och dricker kaffe, vad annars?! ;) Joline sitter och leker på sin filt. Gullunge är vad hon är! Christian och Edin sover fortfarande. Men det kan dom gott göra. Kan tänka mig att det blev sent för dom igår. Dom skulle titta på film när jag kastade in handduken och nannade kudden istället. Iofs så va klockan bara strax efter 22, men det är faktsitk tillåtet att vara kvällstrött när man har smått hemma! :) Måste ha sovit som en stock när dom väl gick och la sig, för jag har då inte hört ett knyst. Och då är jag väldigt lättväckt i vanliga fall! Jaja, svammel svammel.

Kvällen igår spenderade vi hemma hos mamma & co. Vi grillade och hade de mysigt :) Innan vi åkte till mamma så åkte Joline och Christian iväg till Valbo en sväng med Jocke Rockstjärna. Crille shoppade nya crosskläder så nu kommer han säkert åka skiiiit fort! Och säkert mkt fortare än när han inte hade dom här kläderna ;) Hahaha ;P Hur som helst så blev tydligen Joline och Jocke rätt tjenis med varann, skojigt! :P

Nej nu ska jag leka lite med lillan innan jag fyller på kaffekoppen.
Ha en bra dag!


RSS 2.0