Järnberikad havregrynsgröt (recept jag fick från BVC)

Receptet är framtaget i samarbete med dietist Ulla Cederholm, barnkliniken Falun.
(Gröten innehåller lika mycket järn som den köpta gröten.)

Detta behövs till en barnportion:

½ dl havregryn

2 tsk smulat tunnpaltbröd (ca 4g)

1-1½ dl vatten

1 tsk flytande margarin

Gör så här:

1. Blanda havregryn och smulat tunnpaltbröd

2. Tillsätt 1-1½ dl vatten (mängden beror på hur lös gröt du önskar)

3. Låt gröten koka upp

4. Koka under omrörning i 3-4 minuter

5. Tillsätt margarin och rör om

Servera med fruktpuré och ev. lite mjölk ( detta såklart beroende på barnets ålder)

Tips.

Gör i ordning en större mängd tunnpaltbröd-mjöl och förvara i en burk med lock.
Ta några skivor tunnpaltbröd och lägg i en plastpåse t.ex. 3 L Kavla med en kavel eller en glasflaska så att tunnpaltbrödet blir finsmulat.

Till de minsta barnen kan du göra lika med havregrynen för en slätare gröt.

Kommentarer
Postat av: Anna

Tack tack.. ska bli kul att prova något nytt till Milo!!!

2009-02-20 @ 09:07:52
Postat av: Johanna

Ja, hoppas han gillar den! :)

2009-02-20 @ 10:11:48
URL: http://johannaheinola.blogg.se/
Postat av: Frida

De ska jag prova när william blir äldre =)

2009-02-20 @ 22:17:49
URL: http://jacksonfrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0