Utmanad av Anna Hodén.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Johanna

2. Ett ord på fyra bokstäver: Jäst

3. Flicknamn: Joline

4. Pojknamn: Jacob

5. Yrke: Journalist

6. Färg: Jordgubbsröd

7. Klädesplagg: Jumper

8. Mat: Julskinka

9. Sak i badrummet: Jeans

10. Plats/stad: Jönköping

11. En orsak att vara sen: Jäktad
 
12. Något man skriker: JA!

13. Film: Juno

14. Något man dricker: Jägermeister

15. Band: Johnossi

16. Djur: Jaguar

17. Gatunamn: Jägargatan

18. Bil: Jeep

19. Sång: Jag är så het (Björn Rosenström)

Jag utmanar:
Märta och Maria Kvarnström :) (Kommer inte på fler just nu, sorry!)

Tisdag.

Sovmorgon till 8.30 idag. Härligt, tack för det min lilla skruttunge :) ♥

Har beställt en ny telefon idag, den kommer väl förhoppningsvis i övermorgon. Hoppas!

Tjusig va? :P


Jaha?
Ska väl köra i gång en maskin tvätt snart. Dammsuga lite kanske? Vi får se. Känns som jag går på halvfart idag. Lite ont i huve och rösten är lite halvkass, hur nu det kan komma sig? Hoppas ja inte blir sjuk! Sist jag var sjuk va för ganska precis 1 år sen. "Peppar, peppar!" Får kurera mig lite så kanske de känns bättre :) Hade ju världens energi igår.. Vart tog den vägen?  

Jaja så kan de vara. Ska dricka mitt kaffe nu medans det är varmt.

Christian..




Jag älskar dig så sjukt mkt!
Du är underbar!

You and Me forever and ever babe ;)


Rubrik?

Hur svårt kan de vara att komma på en fyndig rubrik? Känns lika omöjligt varje gång. Men dom jag kommer med får helt enkelt duga för de blir nog inte bättre än så här.

Dammsugit och plockat lite. HATAR verkligen när de är stökigt. Blir liksom sressad av de på nått vis. Jag och Crille va ner på HH och solade en sväng, skönt! Lilla Joline fick vara hos mormor så länge. Min kusin Sara, som bor i Göteborg, va hemma i Hofors för ett tag sen och hon hade lämnat 2 kassar med diverse kläder efter Alva (Saras dotter) som Joline har fått ärva. Kanon! Mkt fint var de :) Var en del sängkläder oxå, bra bra :) Efter solningen åkte vi hem till mamma för att hämta skruttan men vi blev kvar ett tag. Drack lite kaffe och slöade framför tv:n, eller ja. Jag och Emma låg i en varsin soffa framför tv:n, Christian och Anders spelade biljard, mamma och Joline låg och vilade på övervåningen. Julia och Josefine var hos en kompis. Lovisa tror ja de va?

Aja, nu är vi hemma. Iaf jag och Joline. Christian har åkt i väg och ska spela innebandy med brandkåren. Stående söndagssysselsättning för Herr Mäenpää numer :P Själv så har jag slängt i en maskin tvätt som jag väntar på att få ta reda på. Sen ska jag titta på Gossip Girl, hihi :)

Joline sover så jag ska nog passa på att sträcka ut mig på soffan en stund innan hon vaknar och innan tvätten är klar.


Joline i mammas mage.


Snacka om kanonkula!

Sådär.

Nu har jag tagit reda på lite tvätt. Plockat ur diskmaskinen har ja oxå gjort. Funderar på om jag ska dra en repa med dammsugarn, skulle behövas! Känner att ja har massor med energi, hur nu det kan komma sig? Men jag klagar inte, absolut inte. De är bara skönt, ist för att känna sig som ett slakt. ;P Man skulle nu ha dragit ut på en långpromenad nu, men dels så snöar de ju så man får antagligen pulsa och sen så har jag världens skavsår på hälarna och ett jävla skrapsår på ena tån. De gör faktiskt skiiit ont! Så långisen får bli när de är plogat och när jag har inhandlat skavsårsplåster helt enkelt.

Joline sover på soffan. Sötiis!! ♥

Kvällen hos pappsen igår va riktigt trevlig. Mkt god mat (min pappa är riktigt haj på matlagning!!)och trevligt sällskap :)
Färgade håret på lillasyster Matilda, de blev skiiiitbra. Och så tittade vi såklart på Melodifestivalen, va ingen låt som va speciellt bra tycker ja. HEJA AF UGGLAS!!!



Söndag.

Gäsp! Har fortfarande grus i ögonen känns de som. Men inte stoppar de lilla fröken heller. När hon tycker att de är morgon så är de morgon. Då är de bara att glatt kliva upp vare sig man vill eller inte. Men de är ju inte så farligt egentligen. Hon vaknar runt halv 8-8 på mornarna och de är ju inte alls farligt. Har för mig att mamma har  att jag vaknade kl 5 (!), och de är ja verkligen glad för att Joline inte gör!

Väntar på att kaffet ska bli klart. Måste ju ha kaffe när man ska läsa tidningen. Men shit, när ja va ut och hämtade den nyss så fick man ju halvt pulsa i snön! Åhh, suck! Ja vill ju ha sommar, eller åtminstone vår! Jävla skitvinter så jävla less på dig nu, ta och försvinn härifrån, tack!

Nu är kaffet klar, jippii :D

Snart..

Ska vi hem till pappa & co och få oss en bit mat! :) Ska bli kul och träffas oxå, va ett tag sen nu!

Nyss kommit hem från badhuset. Hela familjen är pannkaka nu. Speciellt lilltjejen som dönat av på soffan :) Hon har badat och plaskat för fullt! Gick kanon, även om de kanske va lite läskigt när de stänkte vatten i ansiktet. Men inget skrik eller grin alls! :P Så de va ju knappast sista gången vi badade på HH. Pappa Christian har roat sig och typ resten av badhusets gäster med att göra bakåtvolter från 5:an. Jävla idiot säger jag!Va livrädd varje gång han hoppade. Fattar inte att han vågar heller, men han är ju rätt "vild" av sig ;) Kul har vi haft iaf och jag tror alla är nöjda och belåtna för den här gången. Mamma, Anders, Julia, Josefine, Emma & Erik va oxå med. Provade nya kärringgrillen, jävlar i min låda, de brännde på bra och då solade ja "bara" 13.20, nya soltider oxå. Längsta man kan sola är 18.20 och det kostar 55:- (!).

Tänkte lägga ut lite badbilder, men de får bli ett senare projekt. Orkar inte och så tänkte ja göra mig i ordning lite innan vi ska i väg igen.

Hej så länge!

Badhuset.

Idag ska vi till badhuset. Mamma & co ska oxå med. Och så Emma och kanske Erik.  Får se om Joline oxå ska få bada lite. Hon tycker det är lite otäckt ibland, så vin får se vad hon tycker idag. Jag är inte heller så förtjust i att bada men man måste väl ställa upp för "laget" :) Ska sola en sväng å tänkte ja. Dom har ju nå nya grejer nu med D-vitamin och fosfat(?), mska tydligen vara bra, eller bättre. Vi får väl se.

Nej nu tycker min dotter att jag ska underhålla henne ist för att knappa på datorn, så så får de bli.
Have a nice day!

Morgonbesök.

Jajjamen. Systeryster hoppade in en sväng här precis, hon ska gå och sola men hon mellanlandade här :) Joline ligger och leker med plastnycklarna. Dom är verkligen roliga, likaså hennes fötter som är otroligt intressanta :P Gullunge!! Christian sover. Han har jobbat natt. Nu är han ÄNTLIGEN ledig! Så skönt :) 

Ska prata med syrran nu ist för att nörda och va osocial. Och så ska jag självklart dricka kaffe ♥


Järnberikad havregrynsgröt (recept jag fick från BVC)

Receptet är framtaget i samarbete med dietist Ulla Cederholm, barnkliniken Falun.
(Gröten innehåller lika mycket järn som den köpta gröten.)

Detta behövs till en barnportion:

½ dl havregryn

2 tsk smulat tunnpaltbröd (ca 4g)

1-1½ dl vatten

1 tsk flytande margarin

Gör så här:

1. Blanda havregryn och smulat tunnpaltbröd

2. Tillsätt 1-1½ dl vatten (mängden beror på hur lös gröt du önskar)

3. Låt gröten koka upp

4. Koka under omrörning i 3-4 minuter

5. Tillsätt margarin och rör om

Servera med fruktpuré och ev. lite mjölk ( detta såklart beroende på barnets ålder)

Tips.

Gör i ordning en större mängd tunnpaltbröd-mjöl och förvara i en burk med lock.
Ta några skivor tunnpaltbröd och lägg i en plastpåse t.ex. 3 L Kavla med en kavel eller en glasflaska så att tunnpaltbrödet blir finsmulat.

Till de minsta barnen kan du göra lika med havregrynen för en slätare gröt.

Sovmorgon!

Fick sovmorgon idag då Joline sov "länge". Hon vaknade 08:20. I vanliga fall vaknar hon 07:30-08:00, så det blev ingen värsting sovmorgon, men liiite iaf :) Skönt! Crille sover som en stock, inte konstigt kanske när han jobbat natt. Men dra mig baklänges va han snarkar! Han sover i gästrummet med stängd dörr och ändå hör jag han hur bra som helst när ja är på övervåningen! Herregud alltså! Just därför han får sova i lillsängen när han jobbat, han snarkar som en gris!

Nu dricker jag kaffe, Joline ligger på en filt på golvet och leker med sina saker bl.a. sina tossar hon har på fötterna, ankor med skallror i, skitbra leksak alltså! Och hon gillar dom skarpt :) Vakna med The Voice på tv. Snart slut. Men bra program!

Tror min tjej börja bli lite hungrig, ska fixa i ordning lite gröt. Kör med hemlagad nu efter ett recept vi fick på BVC, funkar utmärkt! :P Och det måste ju vara nyttigare med gröt från 0, utan tillsatser eller konserveringsmedel och skit? För det måste de ju vara i de man köper? Hur ska de annars hålla sig i förpackningar så länge? Jaja, struntsamma. Jag kör med hemlagat iaf. Tycker de är bättre. Bojkottar dock inte den köpta helt då den oxå kan vara bra.  Har kört med den från början och de är väl inge fel på den egentligen, men ändå :) Om inte annat så blir de jävligt mkt billigare i längden med hemlagat. Men shit! Säkert skitkul att läsa om vad jag tycker om bebisgröt haha eller säkert inte!

Grötdags!

Natti natti!

Läggdags nu.
Har tittat på en massa tv program som vi har spelat in under veckan. Jävla bra upfinning dom där inspelningsbara boxarna!! :) Christian jobbar natt vilket betyder att jag kan bre ut mig som en kung i sängen. Eller drottning kanske ja ska säga? Skitsamma, mkt plats blir det iaf :P Faaast jag delar nog hellre med mig av utrymmet om jag får sällskap av min darling. Näe nu har John Blund börjat gapa och vråla efter mig på allvar. Lika bra man hoppar i säng medans man är trött så man slipper sno som en propeller trehundranittiosju varv innan man somnar.

Natti natti!



Mammas ♥

Kaffe och mys :)

Joline ligger och sover på soffan så jag och Christian passar på å myser med en kopp kaffe :)
Rullat köttbullar som fan, blev mumsigt som 17! Torkat golven här nere, ska hänga tvätt om en liten stund och ta golven uppe. Crille ska träna så ja funderar på om ja och Joline ska ta en promis då. Får se om hon har vaknat till dess.
De visar sig :P

Nu ska ja mysa med min kärlek ♥
Hej på er!

Hej å hå!

Precis kommit hem från Hoforshallen. Varit där och solat, syrran va med hon å :) Skönt å få lite färg! Christian och Joline är ute på promenad. Men dom kommer nog hem snart. Ja? Jag har nog inte så mkt mer att dela med mig av just nu. Ska slänga mig i duschen och sen ska ja  förbereda lite lunch, blir grekiska köttbullar idag så de är bara å börja rulla! Men gott äre!! :D

Have a nice day!

Today.

Emma följde med och solade på fm sen skulle hon jobba på em. Själv gick jag hem och körde en kurva med dammsugarn. Christian och Joline tog en promenad. Vi mumsade lunch sen kom Crilles moster Anna på besök. Vi drack kaffe och pratade om allt och inget :) Trevligt! Sen drog Christian i väg till jobbet. Han slutar 22 så fram till dess är de frid och fröjd här hemma ;) Hahaha nej då, skämt å sido. De är faktiskt tomt utan honom! ♥ My love ♥ Skönt nu när han gjort sista em skiftet, nu har han bara 2 nätter kvar på ons och tors. Sen är han ÄNTLIGEN ledig :)

Magen kurrar, undra va man ska laga för mat?
Får ta mig en funderare på de helt enkelt...


Mina favoriter!


Joline busar med pappa :)




Jag älskar er mina fina!

Kaffe <3




Good morning!

Dricker kaffe och kikar runt lite här och där. 
Joline ligger och latar sig på soffan :)
Christian ligger och sover.

Ska nog traska ner till Hoforshallen om en liten stund och sola. Va å solade igår oxå, då va faster Sandra med å :) Och så träffade jag pappsen på vägen hem. Han skulle ner och träna. Efter solningen tog vi en promenad, jag och mina 2 underbara. Vi gick runt Hammardammen. Skönt med en promenad sådär på morron/fm. Men sen på eftermiddagen blev de pannkaka av alltihop. När Crille hade åkt till jobbet så la jag mig på soffan med Joline och vi dönade av båda två. Tur att syrran kom! Annars hade de nog inte blivit nått vettigt gjort alls! Syster/moster Emma va här och kikade på tv med oss och så bjöd ja på lite käk. Trevligare att äta med sällskap än ensam ju, eller hur??

♥Jag älskar dig min fina systeryster!♥

Näe, nu ska jag häva i mig mitt kaffe, Joline ligger och sparkar på mig och tycker att ja ska roa henne ist för att nörda på de här viset. Ska ringa Emma oxå och höra om hon vill haka på till HH !?

Hej så länge!

OBS!

Jag har ingen fungerande mobiltelefon för tillfället så om du/ni inte tänker besöka mig personligen på Bessemergatan för ett samtal så ring på hemtelefonen!

Aa, de va bara de ja ville.


Promenad.

Nyss kommit hem efter en promenad. Systeryster va med hon oxå :) Vi va ute i cirkus 1 timme och 45 min, härligt! Joline sov skönt i vagnen, kikade upp en sväng, men mest för att kolla läget tror ja för hon somnade lika snabbt igen :P

Smaskat i mig lite lunch, blev rester från gårdagen = Tacogratäng, gottgott!

Ska nog lägga mig och vila på soffan en stund. Min lilla älskling ligger och myser med sin snuttis så ja tänkte kura ner mig brevid henne och invänta min stora älskling som snart kommer hem från jobbet :)

Förresten så måste jag bara nämna att jag har världens jävla träningsvärk! Följde med Christian och tränade i fredags, och jävlar i min låda, de känns på bra nu :) Skönt de, då vet man att de tar ;) Får se om vi pallrar oss i väg tsm igen nån dag. Mormor får passa lilltjejen. Gick ju bra sist. Å de va första gången vi lämnade bort henne. Jag hade sån jävla ångest! Tyckte de kändes förjävligt först. " Här går man och får barn och sen lämnar man bort henne" ungefär så tänkte ja. Men sen efter en stund när ja tänkte lite så va de inte så farligt. Hon är ju iaf 4 månader och det handlade om 1 ½ timme med mormor och plastmorfar. JA JAG ÄR EN RIKTIG HÖNSMAMMA, jag vet! Men jag är ju bara rädd om min lilla skatt. Inte för att ja tror att hon inte har de bra, men ändå. Mammor är mammor liksom ;)

Näe nu ska ja krypa ner brevid lilla fröken Mäenpää en stund.
Hej på er!

Joline och Selma :)







Good morning!

Dricker kaffe.
Dotra vaknade för ca 1½ timme sen och ville inte alls somna om eller ligga kvar i sängen överhuvetaget. Så de va bara å pallra sig upp. Koka kaffe, slänga i en maskin tvätt, ta reda på tvätt från gårdagen och nu sitter jag här somen zombie. Och gissa vad Joline gör?!?! HON SOVER!! Jäkla unge ;) Men hon har ju sovit hela natten så jag ska väl inte klaga. Är dock ingen morgonmäniska, men de är bara att gilla läget liksom :) Va ut och hämta tidningen och jävlar va kallt de va!! Brr! Hoppas de blir lite mildare under dagen så kanske man kan ta en promenad. Blev aldrig nån igår. Blev lite sent efter alla kalas o.s.v.

Ja, de va väl allt för nu antar ja?!
Kaffe, ja tack!

Natti natti.

Läggdags alldeles strax! Trött efter allt kalasande hela dagen. Men de har varit trevligt, om än lite hattigt. Bara att bita ihop :) Vi va till min moster först, sen till Crilles moster, lr rättare sagt hans kusiner för de va ju dom de va kalas för. Stoffe 17 år och lilla Ludde 3 år.Blev massor med kaffe, tog de rätt lugnt med tilltugget faktiskt! Riktigt stolt över mig själv ;)

När vi kom hem så smaskade Joline gröt, och jag lovar att hela ungen var full med gröt. Hennes pappa lät henne doppa händerna (!) i tallriken och jaa, resten kan ni ju säkert lista ut själva. Så efter gröten fick Joline en simlektion av sin pappa i våran bassäng, även kallat badkar av dom flesta :) Joline tvärslocknade efter badet. Me and my darling mumsade lite god mat och myste i soffan. ♥

Nu är det sängen som gäller.
God natt på er!

Förresten..



Jag fick 10 röda rosor av Christian idag!  
Han är bra go min gubbe :)
♥♥♥

Sådär ja.

Nu har jag surat klart över min skittelefon!

Väntar på att Christian ska komma hem från jobbet så vi kan äta lite. Idag serveras det omelettrulle med baconröra. Så gott! Sen ska vi i väg på kalas. Först till min Moster Eva, sen till Crilles kusiner Stoffe och Ludde. Vi va på kalas igår oxå hos min morfar så de blir verkligen en hel massa fika den här helgen! Men inte mig emot, jag är nog den största gottegrisen som finns ;P

Annars då?
Jo, jag har tagit reda på 2 maskiner tvätt. Skittråkigt, men ack så nödvändigt! Skulle behöva dammsuga oxå men det skjuter jag nog upp till morgondagen, vi får se. Är ju så fint väder så ja tänkte försöka komma ut på en promenad om tiden räcker till. Vi ska ju somsagt flänga runt på en massa kalas :)

Joline sover på soffan, snarkar precis som far sin! :) Men hon är bra go ändå, lillfisen ♥ Dock va hon lite tråkig i natt. Vet inte om de va magen som spökade? Va lite smått gnällig och det brukar hon inte vara. Hur som helst så ska jag inte klaga, för hon sover himla bra i vanliga fall. Enkel match att vara småbarnsförälder om man får sova! ;) Tänker på dom som får barn som är vaken mer eller mindre hela nätter av en eller en annan anledning. Och jag säger bara STACKARS ER! Jag lider verkligen med er, även om jag inte varit med om det alltför många ggr. Säger bara de att så länge man får sova så går nästan allt galant sen. Om inte annat så har man så himla mkt mer ork och energi!

Näe, nu kommer nog min darling så nu ska vi äta innan det bär i väg på alla kalas!
Ha en bra dag!


Alla härtans dag!



Meeen jag blir såååååå less!!

Helvetesjävlaskitpiss! Min förbannadejävlasugtelefonjävel har slutat fungera! Tappade den i golvet, sen efter de så är den bara helt jävla tvärdöd! Går inte att knäppa på den. Har plockat i sär den och satt i hop den ett antal ggr, men DEN FUNKAR INTE!!! Blir så jävla less! Man måste väl kunna tappa den EN gång utan att den ska pajja helt eller ??

Ska dricka upp mitt kaffe och sura en liten stund till så kanske de känns liiiiite bättre sen.
Urk!

Besök.

Idag har Maria och Selma varit här och hälsat på :) Tjejerna låg på Nalle Puh filten på golvet och sprang i kapp ;) Selma hittade en leksak som hon tyckte om, plastnycklarna. Dom va verkligen kanon. Joline la några jätte marränger!! Spydde ner hela mig och hela sig själv. De är fan ingen idé att ta på sig rena kläder när man har småbarn. Man kan lika gärna slafsa runt i sina gammla mjukisar när man iaf bara ska va hemma. Men ja tänkte ju att eftersom vi skulle få besök så kunde ja väl anstränga mig lite, men ja de va ju onödigt. För som sagt så spydde ju lilla damen ner mig. Pust! Ännu några klädesplagg som behöver tvättas. JAG HATAR TVÄTT! Den ta ju aaaaaaldrig slut! Synd att man inte är ekonomiskt oberoende så man bara kan slänga det som är lortigt och köpa nytt ist så man slipper tvätta.

Annars så har de inte blivit många knop här hemma. Fikat med Maria, sen när dom åkte hem så slängde ja i en maskin tvätt som ja väntar på ska bli klar. Sen ska ja hänga tvätt och fixa lite käk. Crille är och tränar. Han kommer väl snart hem. Joline rullgardin sover på soffan.

Näe, om man skulle byta kläder så man slipper lukta spya?

Idag.

Va ska man göra idag då tro?
Funderar på om vi ska ge oss ut på nånting jag och skruttfian. Funderar på en promenad men de är inte sådär direkt skitvarmt ute. Återstår att se hur de blir med den saken. Crilleponken sover, han har jobbat natt.

Joline ligger på sin Nalle Puh filt på golvet och snackar med tv:n :D Underbara unge!!! ♥
Jag dricker kaffe. Kärlek! :)

Undrar om vi ska gå hem till min Grandma och Grandpa i höghusen och hälsa på? Farmor va ju inte hemma sist vi va där. Hon va ju ute på shopping i Valbo med Heinola-Perssons :) Ska ringa lilla farmor och höra om dom är hemma och sugna på besök ;) Faktiskt länge sen ja träffade farmor nu. Undra om de inte va när MIN PLASTMAMMA FYLLDE 40!!? ;) Förlåt Carina men ja var bara tvungen att nämna de :)

Näe ska klä på Joline och ringa farmor!
Hejsvejs:)


Mina! <3


Jag älskar er mer än allt annat i hela världen!



Ni är det finaste som finns, ni är mitt liv!

4 månader idag!

♥ Joline ♥



♥ Mammas älskling! ♥

Joline och Milo















Joline och Milo, nya kärleksparet ;)

BVC och kaffe med gotta :)

Idag har vi varit på BVC. Joline fick väga och mäta sig i vanlig ordning :) Hon är stor våran tjej, 65 cm lång (!) och 6510 gram tung :P Växer så de knakar. Efter bvc var vi upp till mamma och hälsade på en sväng på hennes jobb (folktandvården). På vägen dit träffade vi Märtas mimmi och pippi och Aina med magen och lilla Astrid :D Mkt trevligt!! Dom är så gulliga och trevliga! Kännde verkligen hur det sög i hjärtat efter min ärtiga Märta, I MISS HER!! ♥
På vägen hem stannade vi på Apoteket och inhandlade lite smörja och näsdroppar till lilla damen. Sånt där som är bra att ha hemma ni vet. Och så blev de en repa på Ica, handlade lite gotta till kaffe eftersom vi skulle få besök :) Anna och Milo kom och hälsade på! :D Himla trevligt, och vilken jäkla gobit till kille då. Blev nästan lite kär. Om inte annat så blev nog Joline kär ;) Bildbevis kommer :P

Förresten, på apoteket så träffade vi en gammal klasskompis till mig, Katrin. Hon och hennes kille (Erik?) fick en liten för typ 2 veckor sen om ja inte är helt ute och cyklar nu?! En liten, bokstavligt talat, Filippa. Pytteliten va hon, men bra söt där hon låg i sin vagn :)

Jaha, va ska man mer skriva då? Hmm.. Kommer inte på nått så de här får väl räcka helt enkelt.

Go' afton!

Måndag igen.

Då var helgen slut och de är vardag igen. Inte för att jag märker nån större skillnad när ja bara går hemma, men de känns skönt ändå med vardag så man kanske får lite rutin igen. Nu har vi ju inga direkt fasta rutiner som vi följer till punkt och pricka, men de är skönt ändå med lite mer ordning eller va ja ska kalla de.

Idag har vi varit till Sandviken och handlat på Willys. Så tråkigt, men nu är de gjort iaf. Skönt att ha de överstökat! Sen så har ja tagir övervåningen idag. Dammat och torkat golven. Tagit reda på tvätt har ja oxå gjort, som vanligt!! Suck, den tar liksom aldrig slut! Tänkte att ja skulle sortera lite av Jolines kläder oxå. Packa undan allt som hon växt ur o.s.v.

Vi tog en promenad hem till mamma och Anders oxå på em. Mamma jobbade dock. Drack lite kaffe och umgicks. Julia och Josefine lekte med Joline, dom är så söta så!! :) Sen blev det hem och laga mat, lr Crille lagade mat rättare sagt! :) Lyxigt värre när man slipper ;) Vi åt lax. De skulle ja kunna äta varje dag alltså, så smaskigt!

Nu är karln och tränar, han ska ut och jobba natt sen. Skönt å slippa snarkmaskinen Mäenpää ;) Har nyss tittat på Unga Mödrar på 5:an, Joline sitter i babysittern och snackar med sina leksaker för fullt. Men ja tror hon börjar bli hungrig, lite kinkigt börjar de bli iaf. Så ja får tacka för mig för ni ska jag underhålla dottern :)

Adjöken!


Suck!

Varför blir man aldrig bra på kort? Jag ansträngde mig t.o.m med ett leende! Men ack så förjävligt de blev, ser ju ut som man knäcker extra som Kalle Kanin! Men men, jag vet iaf dom som ser värre ut, får väl trösta mig med det! ;) Haha! Men jaja, vi är iaf en sjujävlans fin familj tycker ja :) ♥ Och jag älskar mina fina mest i världen, även om mitt leende inte var perfa! Hehe, men som sagt jag ser då faan bättre ut än många andra. Ja och jag har pms. Stör de er eller??? Sluta läs isf! Humörsvägningar som en bergochdalbana, yes, de kan man lugnt säga. Och de stör mig såå otroooooooligt mkt!!!
Sur och grinig, utan egentlig anledning. Le som en annan gammal kärring! Fy fan säger ja bara! Och piller äter man som man tydligen inte ska få "grejjerna" av, men tror ni de funkar på mig??!?!?! Nej men självklart inte. Men slutar man med dom så blir man väl på smällen igen bara man tänker tanken på lite "vuxengymnastik in da bedrom". Inte så bra tajming! Vill nog att damen ska bli liiiite äldre innan de dimper ner nå syskon. För karlskrället man har kan väl aldrig tänka sig att använda preventivmedel som de så fint heter, nej de får ju såklart vara MITT ansvar. Tack för de! Meeeen, jaa. Sur som sagt och Crille den stackarn får väl ta största smällen. Tur att han vet att ja inte menar de egentligen ♥

Men gud va ja tjabblar. Massa strunt om helt ointressanta saker. Urk! Väntar på att Crille ska komma hem, han är å spelar innebandy. Ja är hungrig och klockan är snart 21. Suck! Blir bara mer irriterad ju längre ja sitter här och knappar känner ja, för de blir inte ett vettigt ord alls. Joline sover, tror faktiskt ja tänker joina henne så kanske man blir lite trevligare?! Chanserna känns minimala! Men och? De går ju iaf över så småning om, ba försvinner rätt som de är så är man som vanligt. Tur är väl de, annars måste ja nog gräva en grop på baksidan.. Hänger ni med i allt babbel och skitsnack? Näe tänkte väl de. Så nu ger ja upp. Lägger mig och surar på soffan och väntar på Crilleponken ist.

HEJ DÅ FÖR FAN! 

Familjen Heinola-Mäenpää


Söndag.

Men shit va de har snöat idag! Trodde aldrig de skulle sluta. Visst är de ju tjusigt när de är vitt ute ist för gråttt, men nu börjar jag lessna. Jag vill ha vår och sommar nu! Längtar så sjukt mkt efter sol och värme, bar asfallt (hur fan stavas de egentligen?), gräs och gröna träd! Jaja, hur mkt jag än längtar så blir de nog iaf inte sommar än på ett tag.

Dammsugit, dammat, torkat golv och tagit reda på tvätt, druckit kaffe och ätit glass hos pappa & co, busat och myst med dotra. Ja ungefär så har dagen sett ut. Just nu är de Gossip Girl på tv :) Eller ja just nu är de reklam. Och så pratar ja me lillstrumpan i telefon :P

Näe, ska engagera mig lite mer i samtalet med syster nu!
Hej på er!


Gråt, skrik och grin!

Pust! Min lilla tjej har haft världens magknip! :( Hon skrek nästintill oavbrutet i sisådär 1 timme och 20 minuter. Stackars liten!! Fy, man känner sig verkligen värdelös när man inte kan trösta sitt barn. Mammahjärtat går verkligen i tusenmiljoner bitar! Efter många om och men och efter att ha vankat med henne på armen fram och tillbaka och runt i hela huset så somnade hon till slut. Helt utmattad! Stackars mammas lilla tösabit! Nu när hon sover så skönt på soffan så ja ska passa på att smaska lite choklad ;P


Onsdag.

Idag på förmiddagen tog vi en promenad hela familjen :) Vi gick i lite mer än 1 timme. Såå skönt! Känner dock att mitt bäcken fortfarande inte är helt okej efter graviditeten och den grönjävliga foglossningen jag hade. Men det blir väl bra så småning om hoppas ja. Joline sov skönt i vagnen, tittade upp lite då och då under täcket, men mest för att kolla läget tror ja för hon somnade om lika fort igen :) När vi kom hem åt vi en ruskigt smarrig omelettrulle med bacon röra. Vi hittade receptet i söndagstidningen. Och som sagt, de va ruskigt gott, snabbt och enkelt att laga och så är det ett GI recept oxå så de är nyttigt och bra :P Så de där va garantera inte sista gången det serverades omelettrulle på Bessemergatan ;)

Crille jobbar em, han drog i väg för en liten stund sen. Joline har somnat igen efter lite mat. Så nu sitter jag här och njuter av lugnet och en kopp kaffe :) Underbart! Ska dricka lite mer kaffe nu innan ja ska slänga mig i duschen. Funderar även på om jag kanske skulle ta och färga håret lite?! Vi får se hur de blir.

Kaffe nu!

Bättre sent än aldrig!

Vi har varit och knäppt kort till tidningen. Nyföddkort, eller ja nu är hon ju inte direkt nyfödd våran dam, men ni fattar. Hoppas ja!? ;) Hahah! Ja de va bara de ja ville meddela.

Over and out.


Meeeen hallå??

Crille sover på soffan, snarkar som gris. Han har jobbat fm så han är lite tröttis. Joline sover i vagnen och här sitter jag. Uttråkad är ja! Tycker att den resterande delen av familjen Heinola/Mäenpää kan vakna nån gång så vi kan hitta på nått.

Ingela och Dylan har varit här idag :) Trevligt trevligt, även om jag fick plocka bort halva hemmet och placera det högst upp i bokhyllan för att Dylan inte skulle riva och pilla på allt ;) Blev ändrade planer med barnvakten till Dylan oxå. Emelie skulle ju sett efter grabbhalvan egentligen men hon blev tvungen att jobba och tjäna kosing, inte helt fel ;) Tur att Pinglan hade tid så han slapp va hemma själv ;) Haha nu va ja jävligt fyndig minsann!

Dammsugit, tagit reda på tvätt, hängt ny tvätt, plockat och donat. Vardagens onda måsten.

Meeen familjen?!?!?!?? Vakna nu då kanske? Äsch.Får väl ta i med hårdhandskarna och väcka Mr Mäenpää så de blir någe gjort. :)

Vad blidde det av dagen idag mån tro?

Jo, det blidde en promenad i det fina vädret! Sol och klarblå himmel, underbart! Lite kallt, men med långfillingar och vantar så funkade de finemang ;) Innan hemgång stannade vi till hos Sandra och Dylan och drack en kopp kaffe, sen kom Emelie oxå och hela kånkarongen gjorde en repa ner på bruket. Sen gick vi skilda vägar, var och en hem till sitt ;)

Inte har jag gjort nått åt tvätten från gårdagen än heller. Den ligger kvar orörd! Suck. Blev inge dammsuga heller. Tänkte att jag skulle ta tag i allt de där när ja kom hem, men då blev de först lite mat, både till mig och lilla damen. Sen blev det mys i soffan, hela familjen somnade! Packade som sillar låg vi, jag, Christian och Joline i våran lilla 3-sits soffa. Haha! Och Crille är ju inte direkt av storlek liten om man säger så, så det blir lätt lite trångt när man brer ut sig. Meeen finns det hjärterum så finns de stjärterum ;) Och de är iaf bara mysigt tycker jag. Vem har dött av närhet liksom?! Så jag får helt enkelt ta itu med tvätthelvetesjävelnsomaldrigtarslut nu istället och dammsuga imöra.

Förresten så ska Emelie va barnvakt åt Dylan imon, Sandra börjar jobba efter mammaledigheten och Dylans pappa Awat jobbar han oxå. Så då ska vi väl slå oss ihop, jag, Semlan and the kids och knåpa ihop nått att fördriva tiden med :) Blir säkert en promenix om det är någorlunda väder, vilket jag hoppas innerligt!

Nu ska jag kika lite på tv innan jag ska släpa mig i väg och ta reda på de förbaskade tvättskrället.
Go' kväll och adjö!


Good morning!

Morgonrocken på, samt mina underbart sköna (om än bedrövligt fula;)) tofflor. Snokar runt lite här och var på nätet, är på jakt efter en bra skötväska förstår ni, tv:n står på i bakgrunden. Dom spelar skitmusik på mtv. Vi har nyss ätit frukost, jag och Joline. För min del blev de en smarrig ostmacka och en kopp kaffe, Joline smaskade gröt. Nu ligger hon helt utslagen och sover här brevid på soffan. Själv myser jag och passar på att dricka en till kopp kaffe. Njuter av lugnet :) Ingen karl hemma heller, han är på arbetet. Undrar hur trött han kommer va idag, han va uppe och tittade på tv halva natta, va tydligen UFC??!! Och inte väckte han mig den jäkeln ;) Äh, jag hade nog iaf inte orkat titta.

Jaha, vad ska man hitta på idag då tro? Funderade på en promenad när de är så fint väder. Men de är lite kallt. Nästan 12 minus! Ingen jättehöjdare kanske? Men vi får väl se hur de blir. Känner att de skulle va himla skönt med lite frisk luft! Hur som helst så tänkte jag låta Joline sova en stund till innan jag börjar böka med kläder o.s.v. Ska väl ta reda på lite tvätt från igår. Ont måste liksom för det är ju inte direkt så den viker sig själv och sen går och lägger sig i garderoben. Pust! Om det ändå vore så väl ;)

Näe, nu ska jag försöka få på mig nått att palta runt i så jag kan vika tvätt. Drar nog en repa med dammsugarn oxå.
Ha en trevlig dag hörrni :)


Älskade lilla flicka!




Söndag.

Plockat och donat, tagit reda på tvätt (som vanligt), tog med mig familjen hem till min farmor och farfar där det blev kaffe med gott till ;P Dock var inte farmor hemma, hon var i Valbo och shoppade ;) Däremot så va min pappis och lillasyster Vilma där. Pippi skulle hjälpa grandma och grandpa med datorn? I don't know, men nått i den stilen iaf :) Sen knatade vi till affären, handlade lite grejs som fattades till kvällsmaten som denna afton blev min sjukt goda tacogratäng, mumsigt värre!! Crille drog i väg för att spela innebandy med Brandkåren, kom hem och sa hej och lämnade klubban, sen drog han vidare till gymmet. Han kommer nog hem snart :) Han är bra jädra hurtig min gubbe! Snacka om karaktär och självdisciplin (stavas de så?). Jag är riktigt imponerad. Samt lite avis. Önskar att jag hade den energin och orken att fara fram som en orkan så som han gör :) Får jobba på de helt enkelt :P

Joline skruttan har dönat av på sofflocket :) Sover som en stock! Men hon vaknar nog när som helst och är hungrig. Såå därför ger ja upp bloggandet för nu och passar på att plocka ur diskmaskinen innan hon slår upp sina stora blå :)

Go' kväll!


Tatuering.


RSS 2.0