Äntligen!

Välkommen till världen!

♥♥♥
Nikki Vilhelmina Mäenpää
3142 gram och 49 cm

♥♥♥



Jolines lillasyster, alldeles "färsk" på BB :)


16 dagar kvar till BF

Och bebisen får mer än gärna komma ut till oss nu! Jag har faktiskt packat den omtalade och s.k BB väskan nu. Eller ja, så gott som iaf. Åhh.. Jag vill att hon ska komma ut nuuuu! Jag är jävligt less på att vara gravid nu! Nu är det ju inte bara därför som jag vill att hon ska komma ut, jag vill ju såklart träffa henne och pussa på henne och titta på henne i timmar fast jag egentligen borde sova o.s.v. Ni som har barn fattar nog vad jag menar!? :) Shit alltså! Tänk att vi ska få vara med om det här IGEN! Det är ju en så sjukt häftig upplevelse så det går inte att beskriva med ord. Och att sen få följa det lilla livets utveckling och framsteg är ju helt otroligt. Ska bli spännande och se va den här tjejen är för en liten personlighet. Åh guuuud va jag längtar! ♥

Ja och vädret tänker jag ju inte ens ödsla energi på! Suck!

Idag har vi inga speciellt planer alls. Crille jobbar fm, Joline och jag ska väl poa på här hemma som vi brukar. Det vanliga vardagsplocket m.a.o.

Ja och mkt mer än såhär hade jag visst inte att skriva om just nu.
Ha en bra dag!


Hej å hå!

Det har blitt lite dåligt med uppdatering på sistone, men jag har liksom haft lite att stå i..

I fredags natt vid 3 tiden började Joline kräkas vilket hon fortsatte göra under lördagen oxå. Lillan hade 39 graders feber och var jättedålig! Febern höll i sig under söndagen oxå. Hon slutade spy men fick istället hemsk diarré som fortsatte under måndagen oxå. Igår, tisdag, började hon äntligen bli sig själv igen. Ingen feber och inte alls lika dålig i magen. Pust! Tack gode gud. Dock så vägrade hon fortfarande äta. Idag onsdag har hon ätit mat för första gången sen i fredags kväll. Todogare har hon bara druckit. Och ni ska inte tro att det gick att få i henne välling eller nått annat "matigt". Festis och vatten är det enda som har funkat. Och tur är väl att hon druckit bra iaf annars hade hon garanterat blivit uttorkad! Usch. Alltså, det här har nog varit det värsta på länge! Jag har kännt mig som en så sjukt jävla värdelös mamma när jag inte kunnat trolla och göra henne frisk. Det är ju det man vill. Eller åtminstone byta så jag blev sjuk ist för min lilla prinsessa. Men det funkar ju liksom inte så. Crille hade fm helg oxå så det va lite småjobbigt att vara ensam hemma. Till råga på allt så är man ju tjock fet och otymplig som barbapappa för tillfället oxå och det har inte gjort det hela lättare, tvärtom! Jaja, nu är iaf min lilla tjej frisk och har som jag sa tidigare börjat äta lite smått igen. Snacka om lättnad!

Ja, så har det sett ut dom senaste dagarna.

Över till nått annat...
Vi va till Ikea idag :) Handlade hem lite ditt och datt. Bl.a. en till spjälsäng och en garderob till småtjejerna. Nog för att det är små kläder det handlar om, men det räcker ta mig fan inte bara med en byrå till båda 2. Så imorgon finns det att göra här på Bessemergatan vill jag lova. Skruva Ikea möbler, JIHO! Enmiljonsjuhundrafemtioelva skruvar och delar som ska byggas ihop. Det gäller att ha tålamod ;) Men innan möblerna kommer på plats så ska Crille få måla lite väggar, sen är det bara att göra klart allt och sen invänta lillasyster.
21 dagar kvar till BF idag!
Känns som en evighet!!


Syskonvagn.

Igår va vi till Borlänge och kikade på syskonvagnar. Provkörde både Carenababyn och Babytraveln igen och vi beslutade oss för en Babytravel eftersom handtaget på Carenababyn blir alldeles för högt för mig, det var perfekt åt Crille och han är ju bara sisådär 3 dm längre än mig... Så det som avgjorde allt var alltså fördelen med höj och sänkbart handtag. Och till Crilles STORA besvikelse så blev det en svart vagn. Tydligen omöjligt att få tag i en röd då de har gått åt som smör överallt. För min del så kvittar det väl men Crille hade verkligen sett fram emot att få dra sina småttingar i en riktig tjejvagn ;) Haha han är för go min gubbe :P  Vi shoppade lite ditt och datt till Joline oxå, några tröjor och nån pyjamas, sånt där som är bra att ha alltså :) Skoj!



Dock fick vi inte hem vagnen på en gång, vi ska åka och hämta den idag ist. Dom hade inga liggdelar hemma, dom skulle komma idag så det blir alltså ännu en vända till Borlänge och Babyproffsen. Jag ska nog passa på och köpa lite nappar och sånt oxå som kan va bra att ha hemma.




Det blidde en sån här kärra :)




Frans & Ögonbrynsfärg

 


Har precis färgat mina ögonbryn igen, och jag kan varmt rekomendera den här färgen.
Funkar jäkligt bra faktiskt!


Jahaja.

Om det var tisdag igår så antar jag att det är onsdag idag? Det är väl så det brukar vara iaf, har jag för mig..

Idag känns det som att schemat är fullspeckat. Kan dock hända att det är jag som "hiar" upp mig som vanligt. Stressar i onödan och jaa, ni vet. Det finns säkert fler än jag som är så? Jaja, hur som helst nu då så tänkte jag berätta lite om vad vi ska göra idag. Jag börjar mina utsvävningar med ett besök på MVC kl 11.15, sen efter det drar vi iväg på utflykt till Barnenshus och Babyproffsen för att kolla, ev. köpa barnvagn.

28 dagar kvar till BF och vi har fortfarande ingen barnvagn, ingen spjälsäng ja o.s.v. Börjar känna att det kanske är dags att ta tag i saker. Rätt var det är så kanske det är dags att föda barn igen. Kan ju vara skönt att ha så mkt som möjligt fixat innan lillasyster kommer. Risken att det inte finns så mkt tid över när hon väl är här är väl rätt stor med tanke på att vi redan har ett litet yrväder här hemma som kräver sitt hon oxå. Och som jag antar eller rättare sagt tar förgivet att alla föräldrar resonerar så är ju självklart mina barn viktigare än allt annat i världen!

Nu ska jag försöka hålla mig på rätt spår och inte sväva ut i en massa svammel bara..
Crille har gjort sin sista natt i natt så nu är han ledig 2 dagar innan en härlig fm helg väntar. Förhoppningsvis hinner vi väl fixa och dona lite dom här dagarna när han är ledig. Vi får väl se hur långt vi kommer..

Över till nått annat.
Igår var Maria, Selma och lilla bebiskillen här :) Lillkillen har fortfarande inget namn, men jag lovar att han var hur söt som helst ändå!! Åhh, gissa om jag längtar efter vårat knyte nu när jag har fått snusa på Marias! Helt fantastiskt, dom luktar ju såå gott och dom är såå små. Sjukt va fort man glömmer! Små tjejerna lekte och busade. Dom tyckte nog att det va kul å träffas för som vanligt så var det ett och annat inslag proppat med pussar och kramar :) Gofisarna! Och till min stora besvikelse så glömde jag helt bort att knäppa kort på lille herr Elving, men det hinner jag säkert nästa gång vi ses :)

Nej, nu ska vi nog göra ett ryck här hemma innan det är dags att väcka pappa Crille och sen vanka iväg till mvc.


Tjockismagen!

Dålig bild, men den får fan duga! Bara bra om alla skavanker inte syns så bra ;)
Runt v. 35 här om jag inte minns fel..
Går in i v. 37 nu på torsdag för den som undrar..

Min trollunge :)














Tisdag och playdate :)

Crille sover för han har jobbat natt.
Joline och jag har varit vakna sen strax före 7. Vi har myst i soffan och tittat på lite tv samt ätit frukost och busat lite. Nu passar vi, eller rättare sagt jag, på att baka lite bullar :) Joline kommer och "hjälper till" lite då och då, mammas mystjej! Degen jäser för tillfället så jag passar väl på att nörda lite dator medan Joline leker en sväng ;)

Idag kommer Selma och hennes lillebror och hälsar på. Ja, deras mamma Maria oxå såklart! ;P Ska bli spännande att se lillkillen "live" för första gången och skoj för småtjejerna att leka och busa av sig lite :) Jag har saknat Maria massor så det ska bli riktigt roligt att få snacka lite skit och bara umgås! Jag tror inte vi har setts sen typ veckan innan lilleman kom till världen?! Jaja, det kvittar väl egentligen för det känns iaf som att det var 100 år sen vi träffades. Så det ser jag verkligen fram emot! ♥

Nej, nu ska jag gå och se efter hur det går för degen..
På återseende!

Ny vecka!

Ja, då var det måndag och ny vecka igen.
Fint väder är det ute oxå :) Tänk vad mkt mer energi man får när solen tittar fram. Härligt!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Jag har iaf hunnit skura badrummet nere och hängt en maskin tvätt, ska väl strax köra igång en till maskin, så är tvättningen för idag avklarad. Funderar på om jag skulle ha bakat lite bullar oxå men ja vet fan inte om jag har nån lust. Men det är förjäkla gott med nybakade kanelbullar så det kan nog kanske hända att jag blir illa tvungen! Det återstår att se om gottegrisen i mig vinner över latmasken eller tvärtom ;)

Nu ska jag nog koka lite mer kaffe och fundera lite över det där med bullbaket, får se vad jag kommer fram till ;P

Jihoooo :)

Det funkade! Jag kan göra stycken i min text. Kanonbra, nu fick jag en sak mindre att irritera mig på!

Tack igen Sanna!

Söndag.

Hej å hå!
Idag har jag jobbat ett kortpass på Orion. 7-11 närmare bestämt. Kändes rätt lagomt att bara jobba ett halv skift idag, fast det hade inte gjort nått om det hade varit ett helt heller. Det var dock rätt segt att komma upp imorse, jag hade lätt kunnat ligga kvar i sängen och sovit till typ 12. Fast det hade ju aldrig hänt i den här världshistorien.

Jag skrev ju om att jag inte kunde göra stycken i min text och Sanna gav mig tips om en sida där det stod lite smått och gott om vad det kunde bero på. Så vi får se hur det går nu när jag publicerar det här inlägget, funkar det inte får jag prova vidare och se om det kan vara någe annat knas. Tack iaf Sanna för tipset om den där sidan!! :)


Näe, nu tycker jag att Crille får ta och komma hem från gymmet så vi kan äta nån gång. Jag svälter nästan ;)
På återseende!

Lördag.

Underbara sol!
Gud va härligt det är när solen skiner, det är nästan så man vågar hoppas på att det kommer bli vår så småningom. Hade jag inte varit så kravlig i kroppen så hade jag tagit en riktig låååång promenad i det fina vädret. Men nu har ju även doktorn på Spec. Mödravården sagt att jag ska undvika långa promenader så det är väl bara att lyda. Men sen, sen när magen är borta och bebisen har kommit, då jäklar ska jag gå. Fast det tar väl säkert några veckor innan man kommer igång med det. Kommer ju ihåg hur det var när Joline var nyfödd, då kunde jag fan inte ens sitta ordentligt under dom första 3 veckorna. Och gå en långpromenad då det var det inte tal om!

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Kan väl berätta att Joline precis alldeles nyss rivit sönder tapeten här i vardagsrummet. Lagomt roligt sådär. Men vad ska man göra då? Det är väl bara vänja sig. Står inte på förrän man kommer hem och så har hon ritat en fin streckgubbe eller nått nånstans. Fler sattyg är ju att vänta så det är bara att börja vänja sig antar ja ;) Ja, nu ska ni ju inte tro att hon bara slapp undan, hon fick sig en "utskällning". Det kom lite tårar men nu är vi "sams" igen efter lite pussar och kramar.

Känner att ja inte har nå vettigt alls att komma med. Det blir bara en massa svammel. Så jag avslutar nog här.

Tillväxt ultraljud

Idag har vi varit in till Gävle, igen, och gjort ett tillväxt ultraljud. Jag har ju tydligen inte följt min SF kurva som jag ska så då blidde det ett till ultraljud för att se om bebisen är liten eller om nått är tokigt. Och så är inte fallet som tur är! Hon är helt normal och den beräknade födelsevikten är 3-3,5 kg. Alltså en helt normal och lagom bebis! Skönt att allt såg bra ut och att hon mår bra där inne. Nu längtar vi bara efter att få träffa henne! 33 dagar kvar till BF..

Torsdag.

Och idag går jag in i vecka 36.
Det börjar närma sig! Och faktiskt så har jag tagit mig i kragen och börjat dona lite inför lillasysters ankomst till världen. Jag och Crille röjde ur gästrummet på exakt allt. Möbler och hela faan åkte ut i garaget/boden och alla saker, tavlor och annat skit, åkte ner i lådor och kartonger och ut i boden det oxå. Så nu är det rummet heelt tomt och väntar på att bli omgjort till barnrum. Det rummet var faktiskt ett barnrum från början när vi precis flyttade hit. Och nog för att lillasyster inte kommer bo där inne på bra länge så är det ändå skönt att ha det färdigt. För nån möbel att stoppa ner alla hennes kläder och sånt i kommer inhandlas inom en snar framtid och det är inget som får plats i Jolines rum. Så då var det lika bra att göra i ordning ett till litet barnrum tyckte vi.
När vi hade röjt ur gästrummet rev vi in kartongen med alla bebiskläder i strl 50/56. Åh himmel och pannkaka säger jag bara. Har Joline verkligen varit så där liten?! Det känns inte som så. Känns som att hon alltid har varit "som hon är".  Men så kanske man alltid kommer tycka/tänka? Aja, hur som helst så har jag sorterat ut alla kläder som ska slängas eller ges bort och så har jag tvättat upp det som vi ska ha kvar och som lillasyster sen kommer få ha på sig när hon väl kikat ut. Finns ju lite mer saker som måste ordnas som t.ex. en till spjälsäng och en syskonvagn. Det sist nämnda är väl kanske viktigast för om det blir lika med den här bebisen som med Joline så kommer hon sova med mig, iaf under dom första 2-3 månaderna, minst!
Vi har kikat ut 2 vagnar som vi fortfarande väljer mellan...
Här kommer bilder:

Det här är alltså en Carenababy från Barnenshus..


 

 

.. Och det här är en Babytravel från Babyproffsen.


Och jaa, vi ska självklart köpa en liggdel till oavsett vilken vagn det blir. Och jaa igen, vi ska nog köpa en röd vagn, för Crille tycker att eftersom vi kommer ha 2 småtjejer så kan vi lika gärna ha en "riktig" tjej vagn, alltså en vagn som inte är i neutral färg. Det finns en skithäfti,g suuupertjejig syskonvagn, en Carenababy som är rosa.
Slänger in en bild så ni får se själva...

Klicka för att se nästa bild

Fatta vad den vagnen skulle dra blickar till sig, och tänk va den garanterat skulle reta gallfeber på en hel del människor, speciellt Hoforsbor ;) "Kolla dom då, vilken jävla vagn dom har asså" eller typ "snacka om att dela in barnen i typiska "tjejfack" redan när dom är så små, vilka jävla föräldrar asså".  Åh guuud så jag skulle njuta av att sticka folk i ögonen med just den vagnen, synd bara att man måste åka hela vägen till Gbg för att kunna köpa den i butik, den affären som har den här vagnen (förra årets modell) kvar på lager skickar nämligen inte sina varor.


Jaja, det blir iaf inte den rosa vagnen. Så mkt har vi kommit fram till. Just nu väger vi för och nackdelar med en Carenababy eller en Babytravel, och det skiljer max 1kg i vikt och då är det Babytraveln som är tyngre. Båda vagnarna har svängbara framhjul som går att låsa, delade ryggstöd med fullt liggläge och delade sufletter. Babytraveln har höj och sänkbart handtag vilket Carenababyn inte har. Vikten känns ganska obetydlig, 1kg hit eller dit liksom, det är ingen större skillnad. Det som däremot skulle kunna ha en avgörande betydelse är såklart priset, självklart, men det var faktiskt inte det jag syftade på nu. Utan det jag syftade på är det här med det höj och sänkbara handtaget. Det är ju jävligt praktiskt med tanke på att det är en jävla längdskillnad på mig och Crille. Han är 1.90 och jag är 1.60... Exakt vad det skiljer i pris har jag ärligt talat ingen aning om. Det är nästa steg i jämförelsen. Men jag kan väl aldrig tänka mig att det skulle röra sig om nån större summa. Så då kan man väl säga att det som återstår att jämföra bara är utseendet på vagnarna. Vilken tycker ni är snyggast av Babytraveln och Carenababyn?
Slänger in bilder med respektive vagn med liggdel oxå när jag ändå är i farten ;)

←Carenababy   Babytravel→

Näe, nu ska jag slappa framför tv:n en stund innan Joline vaknar.
Hej så länge!


1 Mars

Det sägs att när det är mars så är det vår...
Inte utanför mitt fönster iaf. Det SPÖSNÖAR! Suck..
Fortfarande vinter alltså.

Idag ska jag jobba igen. 12-20 på Orion. Jobbade igår oxå, men då blidde det en dagtur, 7-15 närmare bestämt. Perfekt när det trillar in lite timmar.. KATJING! ;P
Fan.. När jag väntade Joline blev jag sjukskriven runt v 30 p.g.a foglossning och då kunde jag knappt gå alltså. Jag har en grönjävlig foglossning nu oxå, men ändå inte på samma sätt som sist. Eller så kanske det bara är så att man inte är lika "fjompig" den här gången. Man gnäller inte lika mkt eftersom man vet vad som väntar ;) Ja, så är det nog. För nog fasen är det jobbigare att vara gravid nu än förra gången. När Joline låg på jäsning hade man ju bara sig själv att tänka på. Efter jobbet kunde man självdö på soffan och sova ett par timmar om man kände för det. Nu är det ju inte riktigt lika. När man kommer hem från jobbet så har man en liten filur som ska roas, matas, tvättas ja ni fattar. Sen när hon väl sover så har man oftast 1 miljon tråkiga saker som man måste ta itu med. Typ tvätt, städ och urk, ja ni fattar väl även här?! Dagarna gå ju iofs så mkt fortare nu när man redan har en liten hemma och det gör ju att "den eviga väntan" inte känns lika lång. Och det är ju verkligen positivt!

Åh herregud.. Snacka om att mina hormoner lever loppan nu. Sitter och grinar till Vakna med The voice's rapatack från i fredags. Den handlar om en tjej som friar till sin kille. Guuuud så gulligt!! Snyft!
Och jag vill bara tillägga att jag aldrig grinar i vanliga fall (d.v.s när ja inte är gravid). Möjligtvis om nån dör..

RSS 2.0