"Mamma, mamma, lilla mamma"

Hahaha :)
Joline är bara för söt alltså. Nu på morgonkvisten har hon hoppat runt, runt med nattlinne, favoritväskan runt halsen och sjungit "mamma, mamma, lilla mamma".  Åhh, man smälter ju som smör i solsken! :D

Nikki har travat runt i gåstolen, eller som Joline säger "Kicki åka bilen" :)
Hon börjar bli riktigt duktig och man får akta fötterna så hon inte kör över en! Det går jättebra att få i henne penicillin oxå. Hon är så duktig så, men hon grimaserar och man ser riktigt hur illa det smakar. Hehe min stackars lilla loppa. Men det är ju för en god sak iaf :)

Idag ska Joline till dagis igen. Det hade, hör och häpna, gått rätt bra igår. Hon hade ropat lite efter mig när Crille lämnat henne, men sen hade hon lekt och haft ganska roligt :) Dock så hade hon inte ätit, soppa var visst ingen höjdare! Men hon hade ätit macka iaf och det är ju alltid nått :) Skönt att det börjar vända!!
Vet inte riktigt vad jag och Nikki ska hitta på när Joline är på dagis. Blir nog en vända på affären med Faster Emelie och lilla Enya tror ja. Nånting hittar vi nog på :) Crille har jobbat natt så han sover som en stock!

Ja, men de va väl typ vad ja hade att dela med mig av för tillfället..
Dags för en till kopp kaffe och lite mer bus innan det är dags att knalla till dagis.
Ha en bra dag alla!

3 barnsmamma för en dag

Ja, idag har jag provat på hur det är att vara 3 barnsmamma. Jag fick nämligen äran att vara barnvakt åt Joline och Nikkis kusin Enya :) Det gick jättebra! Men jag är glad att jag "bara" har 2 småttingar. Skulle det vara vardag att ha en 2 åring, en 1 åring och en 5 månaders bebis så skulle man nog få dåndimpen innan man fyllt 25! Men som sagt, det har gått jättebra! Enya är så snäll och lätt att ha och göra med, lilla gofia ♥

Annars då?
Joline har varit på dagis igen mellan 9-12. Idag var det Crille som lämnade och hämtade. Det hade gått lite bättre när han lämnade henne men hon hade blivit ledsen sen iaf. Det hade väl gått bra när dom var ute och lekte men sen vände det och så blev hon ledsen. Vägrade äta mat och satt och grinade när Crille kom. Ååh! Jag hoppas att de vänder snart! Det här tär verkligen på mig och jag känner mig som en urusel mamma! Det är verkligen inte likt Joline att vara så ledsen, hon har aldrig varit sån. Självklart blir hon ledsen mellan varven men aldrig på det här viset!! Hon är ju jättesocial, framåt och inte blyg för 5 öre. Jaa, jag vet inte ja. Men jobbigt är det, det ska Gudarna veta!

Ja och sen då?
Jo, det ringde en Doktor fårn HC idag på em. Kommer inte ihåg vad han hette, men det var iaf inte den Doktorn som Nikki fick träffa i onsdags när vi var dit (Tack gode Gud för det, för han var verkligen ett jävla stolpskott!) Hur som helst så sa farbror Doktorn att dom hade fått svar på Nikkis urinprov och det visade sig att det var bakterier! Så jag fick gå till Apoteket och hämta ut penicillin till lillan. Detta kan ju förklara varför hon oxå varit så ledsen och grinat hysteriskt emellanåt, speciellt kvällstid! Det har verkligen märkts på henne att hon haft/har ont! Kinkig och inte nå vidare nöjd med nånting riktigt. Hon krånglar (vaknar och är ledsen, skruvar och vrider sig) på nätterna oxå och det är inte heller likt henne. Så nu hoppas jag att det blir bra och att hon blir sitt vanliga glada jag igen.  

Nej, nu ska jag plocka lite och invänta kärleken som kommer från jobbet om cirkus 1 timme :)
På återseende!

Samma visa idag igen..

Jaa. Så är det. Det har varit samma visa med mina tjejer idag igen.

Joline va ledsen när jag lämnade henne på dagis och inte ville hon äta där heller. Hon hade slickat av smöret på en macka, men mer än så var det inte. Dock har det väl gått ett steg i rätt riktning kan man väl säga. Hon hade slutat gråta och till och med börjat leka lite, men det var ju såklart alldeles lagomt till jag skulle hämta henne. Men! Man får se det från den ljusa sidan. Det kanske går bättre imorgon :) Då kanske hon slutar vara ledsen fortare och hinner leka lite mer innan jag hämtar henne igen. Och om hon skulle sluta vara ledsen så kanske hon vill äta oxå. Skulle ju vara toppen! Jaja. Hon fick mat när hon kom hem och sen sov hon middag.

På eftermiddan åkte Joline och Crille till badhuset. Det är nog bra för henne att få lite ensamtid med pappa så kanske hon "glömmer bort" att vara så mammig och bara grina efter mig hela tiden! Dom hade haft jätteroligt iaf och Joline hade hittat 11 kr i ett skåp så hon kom hem överlycklig och berättade att hon hittat "pennar i kåpet"! :D

Nikkiloppan är sjuk fortfarande. Imorse hade hon 38,6 så jag tänkte "yes nu vänder det". Men icke! Vid lunch så hade hon 39,3. 3,5 timme efter att hon fått Alvedon så hade hon 40,2 !!! Pratade med Carina på BVC. Hon ringde barnkliniken i Gävle och dom sa att jag skulle prova med Ipren istället. Så de gjorde jag. Och det funkade bättre. (Man får egentligen inte ge barn under 6 månader ipren utan att prata med en läkare eller ssk tydligen.) Tempen gick ner till 38,8. Men efter ytterligare 4 timmar så var den uppe på 39,8 igen. Det är ju inte febern i sig som oroar mig utan hennes allmäntillstånd. Hon är trött och slö och har ingen vidare aptit. Så det jag oroar mig för är ju att hon ska bli uttorkad. Men, som dom sa på rådgivningen, så länge hon kissar så vet man ju att hon får i sig tillräckligt med vätska. För det är ju svårt att avgöra om hon är loj pga av febern eller av för lite vätska. Jag menar, det är ju inte konstigt att hon är helt färdig när hon har så hög feber hela tiden.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Sjuk Nikki och ledsen Joline

Joline är fortfarande bara ledsen när jag lämnar henne på dagis. Det här med inskolning på dagis blev mkt jobbigare än jag väntat mig! Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att hon skulle gråta efter mig, mer eller mindre hela tiden, från kl 8.30 till 10.30. Men det vänder väl, det måste det ju göra?!?! Hur som helst. Imorgon ska jag lämna henne direkt vid dörren och så ska hon få vara med och äta mat för första gången. Förhoppningsvis så går det kanske bättre när jag går ifrån henne på en gång. Man kan ju alltid hoppas!

Nikkibus är sjuk. Hon har 39,4 i feber och alvedon har inte hjälpt ett endaste dugg hittills. Pratade med BVC och jag skulle prova ge henne alvedon igen, och om det fortfarande inte hjälper så får vi nog göra ett besök hos farbror Doktorn. Alltså.. Jag har aldrig varit med om att alvedon inte hjälper. Alltså inte det minsta, nada, noll förändring! Hon är helt loj och är bara ledsen. Sover emellanåt och sen blir hon ledsen. Vi kan ju inte går runt och bära på henne hela tiden heller för då blir hon ju varm av oss. Och som läget är just nu får hon inte ens ha kläder!

Ibland vill man faan bara lägga sig ner och bölgrina! Tänk att man kan känna sig så otillräcklig som mamma. Kunde ja så skulle ja trolla. Joline skulle vara jätteglad på dagis och Nikki skulle vara frisk som en nötkärna. Men det kan väl inte alltid bara gå bra heller. Så det är ju bara att bita ihop och gilla läget. Göra det bästa av situationen helt enkelt!


RSS 2.0