10 dagar kvar.

Ja nu har jag påbörjat min nedräkning till vårt beräknade förlossnings datum som är den 10 oktober.

Fördriver denna dag med att städa och dona. Funderar på om ja ska slänga i en maskin tvätt, vi får se. Annars får det bli morgondagens sysselsättning ;) Mamma var förbi på en kopp kaffe idag. Trevligt! Skulle precis riva i gång dammsugarn när det knackade på döra. Och det läskiga va att jag precis hade tänkt på henne, min lilla mamma och så plötsligt var hon här :) Tillbaka till städning o.s.v. Skulle verkligen behöva putsa fönstren! Dom ser rent utsagt förjävliga ut!! Får se om jag orkar. Måste liksom gå på utsidan på nedervåningen då det inte går att öppna fönstren. Och jag vet inte riktigt om jag fixar att vanka runt och konka på en pall som ja sen måste steppa upp och ner på. Dras ju med e n grönjävlig foglossning så att säga. Så fönsterputsningen kanske kan vänta tills man fungerar någorlunda normalt och kan gå som folk.. Om inte sambon skulle få fnatt då och börja putsa, men det kommer nog inte att hända, iaf inte i den här världshistorien! ;)

Nej, nu är det dags att fortsätta dagens göromål...

Adjöken!

Besök hos barnmorskan.

Precis. Idag har vi varit hos barnmorskan på besök. Maggan, min vanliga bm va dock på semester så vi fick träffa en från Sandviken. Kommer inte ihåg vad hon hette, men hon va jätte gullig och trevlig! :) Mätte magen som följer kurvan på pricken. Bltr var helt okej, dock inte mitt hb som är på tok för lågt, som vanligt. Drygt! Får äta ännu mer järnrik mat och såklart dom där förbaskade järntabletterna som tar kål på min mage! :( Och för alla som är nyfikna över min vikt så kan jag ju bara tala om att jag har gått upp 17,5 kg!!! Fattar ni? 17,5 kg!! Helt otroligt. Fast iofs så har jag ju dragit på mig en del vätska i fossingarna och benen. Ingen höjdare, men det hör ju liksom till, så de är bara att bita ihop. Det är ju förhoppningsvis snart över så då slipper man alla dessa krämpor och äntligen kan man börja trimma kroppen lite. Kan ju behövas efter att ha varit gravid i snart 40 veckor. Och har jag tur så kanske jag går ner en massa under tiden ja ammar, vissa gör ju det. Och eftersom min kära mor har gjort det så kan jag ju alltid hoppas att det ligger i generna ;)

Efter besöket på MVC gick vi till Hansons och åt frukost. Mumsigt! Efter en stund kom Danne oxå, svepte i sig en kopp kaffe innan han skulle i väg och träna. Jag och Crille bestämde oss för att göra en tripp till Falun. Så dit bar det av efter frukosten. Vi va in på Curb, tänkte att vi skulle inhandla en varsin mössa, vilket vi oxå gjorde :) Så nu blir vi riktigt tjusiga om pallet när det blir lite kyligare ute. Crille köpte ett par nya byxor och en tröja oxå. Han blev så stilig så i sin nya outfit. Fast stilig är han ju alltid, min prins ;)

För övrigt så är jag helt slut. Har bara sovit 2 timmar i natt. Så ja funderar starkt på om ja ska ta mig en liten tupplur på soffan. Då kanske jag orkar hålla mig vaken till Christian kommer hem från jobbet i kväll. Han jobbar em...
Jo, så får det närmare bestämt bli, fram med mysfilten och vila ögonen en stund.

Tjing!



Fika hos Pappsen :)

Jaopp. Om ett tag ska vi brassa i väg till Pappa & co och fika lite :) Skojigt. Han är så söt min pappa! :P En riktig sköning är vad han är. Men han kan samtidigt va en riktig djuping och då brukar han tappa mig ganska fort för han svävar ut så himla mkt så ja fattar nada. Men han har ändå en del vettigt att komma med. Och ja tror närmare bestämt att jag vet vem jag har fått "jag-skrattar-som-en-tok-åt-mina-egna-skämt-genen"  i från ;)

Nu måste ja dra upp mina markiser innan dom blåser bort, stormvarning!

"Sol i sinne, brun inne"

Måste bara säga att Rudolf, pappan i filmerna om Sune, är så jävla klockren så hälften vore nog! Så sjukt jävla rolig! Hahaha ja skrattar ihjäl mig av bara tanken på honom. Som när han inte fixar resan till Grekland och ska gottgöra sin fru Karin. Han köper en beg. sollampa till ansiktet och skriver ett litet kort med texten: "Sol i sinne, brun inne /Rudolf"
Hahaha vilken underbar karl alltså! :D

Nej, nu ska ja laga lite mat så den är klar till Christian kommer hem från jobbet.
Hejsvejs!

Lördag och 13 dagar kvar till BF

Ingen bebis än. Så jag får nog lov att säga att min käre plastfar Anders hade fel. Han hade ju förutspått att det hela skulle sätta igång igår kl 16.30. Haha :) Men förvärkar har jag gott om iaf. Drygt!  Tycker det kan sätta igång "på riktigt" istället så det blir överstökat nån gång. Tålamodet börjar liksom tryta lite nu.. Denna eviga väntan! Jaja, jag vet. "Den som väntar på nått gott"... Men det känns rätt hopplöst och långt bort just nu!

Annars då? Jag har haft en riktigt besvärlig natt. En sömnlös sådan. Förvärkar/sammandragningar, kissnödig, för varmt i sovrummet (trots att fönstret är öppet), en snarkande sambo, foglossning, ja o.s.v. Så frustrerande! När Crille åkte till jobbet, strax efter 5 snåret imorse, gick jag ner och la mig på soffan, och tror det eller ej, men jag somnade faktiskt! Så nu har jag iaf sovit ca 4 timmar nonstop utan att vakna! Känns som en evighet sen ja sov så bra! Sköönt och välbehövligt!

Dags att göra ett ryck kanske?!
Ha en bra dag!

Fredag.

Löning idag. Fick ju inte skitfett med stålar, men inte så konstigt med tanke på att ja är sjukskriven. Hade hellre jobbat och gjort rätt för mig. Fast vad ska man göra när det verkligen inte går längre? "Juvelerna" på jobbet ska ju inte behöva "lida" av att jag är gravid och knappt kan gå. Då är det bättre att jag är hemma så kan nån annan jobba.

Jaja, Crille jobbar förmiddagshelg. Och när hans klocka ringde 05.00 imorse hade jag precis somnat! Hade så jävla ont i bäckenet så hur jag än försökte med alla kuddar och grejjer så gick det fan knappt att ligga ner. Och varmt och jävligt var det oxå, självklart blir man akut kissnödig när man väl lagt sig någorlunda till rätta. Så då var det bara att gå upp på toa och sen börja om med hela proceduren igen innan ja kunde sova. Fick göra om den ett antal ggr ska jag väl säga och det retade verkligen gallfeber på mig. Så ja va väl inte direkt på solskenshumör när Crille pussade mig och sa hej då. ärJag får gottgöra det när han kommer hem sen ;)

Jaha, va ska jag mer skriva om då tro?
Kan väl skriva att min "plastpappa" Anders är stupsäker på att förlossningen kommer sätt igång idag. Kl 16.30 närmare bestämt. Hehe :) Vi får väl se hur det blir med den saken. Skulle iofs inte vara mig emot, är rätt less på att vara gravid nu. Känns som jag varit det halva livet och att det är en evighet kvar tills det är över. Men enligt alla beräkningar så är det 14 dagar kvar till BF datumet (10/10) idag. Men som sagt Anders är stupsäker på att det kommer hända grejer idag. Så alla ni som läser kan ju hålla tummarna och be till högre makter o.s.v.!! :)

Snart kommer nog Emma och Emelie förbi. Dom skulle ut på en promenix  på fm så ja sa att ja tyckte att dom kunde komma förbi här en sväng och säga hej. Och det skulle dom göra, så snart, vilken minut som helst är dom nog här. 

Skriver väl mer sen och berättar om Anders hade rätt eller fel om förlossningen startar eller inte. Och som sagt. Alla som läser kan ju hålla tummarna och be till högre makter, Gud, eller vad man nu vill tro på.  
Så på återseende får jag väl lov att säga!

Till min älskade vän Märta.

Jag tänkte först att jag skulle skriva något som verkar vettigt. Men ingenting verkar vettigt just nu! Jag kommer aldrig förstå sorgen du bär på, smärtan, ilskan och förtvivlan. Det enda jag förstår är att det här är det värsta som kan hända en människa, att förlora ett barn. Jag tänker på dig varje dag och önskar att jag kunde göra något, men det finns inget att göra. Men jag finns här för dig. Alltid! Du är min bästa vän, min tvillingsjäl. 

Jag önskar så innerligt att det fanns något jag kunde göra...
Jag älskar dig Märta, som om du vore min syster!  

.


Sov gott William vi ses i Nangijala!
080903


Fint väder!

Härligt :)

Har nyss druckit kaffe ute på altan. Svärmor tittade förbi :)
Christian har åkt och hälsat på Casper så ja passar på å slöa lite framför burken och knappa lite på datorn.

Idag har vi beställt blommor till lilla Williams begravning. Ingen höjdare och det kanske inte ser mkt ut för världen, men det känns bra att kunna visa sin omtanke på nått vis iaf. För i en sån här situation är det inte så lätt alla gånger. Det finns inget man kan säga förutom att det är så otroligt orättvist!

Vet inte va ja ska skriva mer, tappade liksom lusten nu...
Märta, min älskade vän, du finns ständigt i mina tankar!

080923

Jaha, idag är det tisdag. Undra vad man ska sysselsätta sig med idag då?! Ska nog göra ett litet ryck här hemma. Slänga i en maskin tvätt och dra en repa med dammsugarn.

Nu kanske de snart är nått på gång, har haft lite känningar i går kväll och nu på fm. Men de är bara förvärkar än så länge. Så jag ska be till högre makter (ännu en gång;)) att det sätter igång på riktigt. Kanske hjälper om jag kör lite extra länge med dammsugaren, vem vet? :P Jag tänker då hoppas på de iaf! Och alla ni som läser kan ju hålla tummarna ;)

Nej, tvätta var de ja...


Gnällspiken Johanna, that's me!

Men idag har jag verkligen ont! Förbaskade jäkla foglossning, om den bara kunde gå över så skulle jag vara mer än nöjd. Eller om den åtminstone kunde ge med sig och bli lite bättre. Ofta så brukar det tydligen bli bättre ju närmare förlossningen man kommer. Under dom sista typ 5 veckorna då kan man väl säga. Men icke! För mig blir det fan bara värre, så nu tycker ja inte att de här är nå kul nå mer. Visst är det roligt när folk komenterar och säger att jag är så fint gravid och att jag har så fin mage o.s.v Men nu vill ja inge mer! De är fan inte så jävla roligt åh va gravid som många tror, de är ingen jävla dans på rosor och puttinutt! För vissa är det säkert så, vissa säger ju att dom aldrig mått bättre än då de var gravida. Men ja håller fan inte med om de. Fast självklart tycker ja att de är värt allt när man vet att man ska få ett litet knyte när de väl är över. En liten son eller dotter, ett eget litet mirakel.  ♥

Trött!!

Jag känner mig verkligen helt slut! Känns som jag inte har sovit på flera dygn. Sover ju iofs inge vidare nu förtiden när man knäcker extra som blåval. Men idag är det ta mig 17 helt sanslöst! Det svider verkligen i ögonen! Jobbigt. Men de är bara åh bita ihop, ännu mindre sömn lär de väl ska bli framöver. ;)

Väntar på tillfället på att Crilleponken ska komma hem. Han är och hämtar mat. Vi ska mumsa kebab och mysa en snabbis innan han ska ut och jobba natt igen. :P Härligt!

Funderar på om ja ska kika på nån bra film ikväll oxå. Kollade på 2 bra rullar igår. Den ena hette Never Back Down, den va helt okej. Typiskt Crille slut ;) Den andra filmen jag kikade på va Crank, haha killen som hade huvudrollen i filmen va verkligen en riktig sköning! Jaja vi får se hur de blir.

Nu ska jag duka fram lite glas och bestick och grejer innan snyggve kommer.

På återseende!


19 days left

Idag är det 19 dagar kvar till vårat beräknade förlossningsdatum. Iiiihh! :D Så spännande! Men det känns som en evighet till dess. Men vem vet, storken kanske kommer på besök tidigare oxå. Och inte skulle det gör mig nått, för nu är det tungt! Ska bli så sjukt häftigt att få se den lilla parveln som har bott i min mage så himla länge. Och det ska bli himla spännande att se om de är en liten tösabit som dom trodde på ultraljudet eller om det är ett litet gossebarn. Inrfte för att könet har nån betydelse, men det skulle ju komma som en chock om det är en liten kille. Men som sagt, könet har ingen betydelse, bara allt går bra och plutten är välmående och frisk o.s.v. BB väskan är packad, barnrummet är klappat och klart, bara lillskrutten som fattas nu! :) <3

Nej, nu ska jag gå och skölja ur hårfärgen och ta en dusch. Sen ska jag väcka my darling!
Tjingeling!


Nyss kommit hem..

Jo men precis. Ja har nyss kommit hem från Johanna. Varit där och hälsat på en sväng. Pernilla kom hon oxå. Snackat lite gojja och druckit java. Myys! Pust! Jag har verkligen skitdryga sammandragningar! Kan inte bara värkarna komma på riktigt eller vattnet gå eller nått så det blir "på riktigt". Jobbigt när de är så här halv dant hela tiden. Men men, den som väntar på nått gott, som man brukar säga, väntar ju aldrig för länge.

Nä, men lite Pepsi Max på det här så kvällen gjord ;)

Good morning!

Nyss ätit frukost. My darling ligger och sover fortfarande. Han har ju natthelg så det kan behövas! Fint väder nu oxå, så jävla irriterande att man inte kan gå ut och ta en promenad. Jag kommer typ till postlådan och då håller bäckenet på å gå av känns de som. Åsså har man hunnit få minst 2 sammandragningar på dom 10 stegen. Pust och stön! Längtar tills den lilla kommer ut så man kanske kan börja röra sig som en normal människa igen.

Nej nu ska ja plocka ur diskmaskinen, kanske man ska slänga i en maskin tvätt när man ändå är i gång?! De visar sig :P

Tjingeling!

Fullt hus :)

Ja det har varit fullt hus här idag igen :) Trevligt! Sandra, Dylan, Emelie, Emma och Lukas har varit här och hälsat på. Crille drog den roligaste komentaren på länge när Sandra satt och matade Dylan. Han sa att vårat barn minsann inte skulle bli uppfödd på matburkar, vårat barn ska minsann få äta korv! Sandra kontrar med att små barn inte får äta korv förrän dom är runt 1 år. Då kommer sköningkomentaren: "Mäh, de va den sämsta regel jag har hört!!"
Haha så jäkla störtskön min gobit :P

Nej nu ska ja ta och pilla i mig en matbit, börjar kurra lite i kistan ;)
Hej så länge!

Less!

Ja nu börjar jag bli riktigt less! Jag har fan ont överallt. Ont i fötterna och knäna vilket inte är så konstigt kanske när man har gått upp typ 16 kg. De är liksom lite tungt om man säger så. Ont i ryggen, ser ut som en pilbåge, världens jävla svank. Men inte så konstigt de heller när man har mage som en jädrans medicinboll typ. Man har liksom inget annat val än att svanka om man ska kunna "bära upp" magen. Men som tur är så är det inte så långt kvar nu. Snart ska vi äntligen få träffa vårat lilla underverk! ♥

Crille har ont i foten så han ligger och surar i soffan för tillfället. Förstår honom men samtidigt får han skylla sig själv lite. Han är ju så 7 jävlans envis och har vägrat gå till doktorn förrän nu och då har han väl haft ont, mer eller mindre, i typ 2 månader. Envisa karl ;) Ja ska göra mitt bästa för att få honom på lite bättre humör ;) Brukar inte vara alltför svårt! ;) Hihi.

På återseende!

Tisdag.

Ja idag är det tisdag. Har haft fullt upp hela dagen känns det som, fast jag har egentligen inte gjort nått speciellt. Sabina och Albin kom vid lunch tiden typ. Sen kom systeryster, sen Sandra, Dylan och Emelie så huset var fullt med barn och fruntimmer ;) Trevligt trevligt! Sen kom Crille hem från jobbet, och det stod inte på förrän DannyBoy dök upp oxå :) Killarna va hungriga så vi köpte mat från Deppan. Smarrigt och skönt att slippa laga mat ;P

 

Sova sittandes...

Ja, de är inte direkt nån höjdare, men jag har inte mkt annat att välja på eftersom jag inte kan ligga. Varken på rygg eller på sidan. LIgger jag på rygg kvävs ja och ligger ja på sida känns de som bäckenbenet ska gå av på mitten. Inte ett dugg kul, för som längst har jag sovit 2,5 timme utan at vakna på 3 nätter. Det tar på krafterna vill ja lova! Vaknar minst 1 gång i timmen av att jag är kissnödig och så vaknar jag varje gång jag rör benen för de gör så grönjävligt ont i bäckenet. Sen har ju lillknodden "uppvisning" så det heter duga nattetid. Då är det verkligen fullt ös där inne. Likadant tidigt på mornarna, sisådär vid 3-4 tiden. Våran bebis är en riktig vilde, bökar runt mer eller mindre hela tiden känns det som. Men de är himla mysigt att känna dom där små fossingarna "trippa" över magen. Och om inte annat så är det jävligt roligt att titta på magen när hon gör gymnastik, hela magen (bokstavligt talat) ruskar och putar åt sidan när hon är i sitt esse. Underbara lilla varelse ♥

Varit till barnmorskan idag. Vikt, bltr, Hb, urinprov och såklart mätning av magen. Lyssnat på hjärtljuden oxå, lika häftigt att höra varje gång :) Vikten var oförändrad, bltr bättre, likaså Hb:t dock lågt fortfarande så ja måste fortsätta med dom där förbaskade järntabletterna. Urinprovet klockrent det oxå. Skönt! Och nu börjar det hända grejer, skrutten har nästan fixerat huvet, eller iaf sjunkit ner så långt att det inte är högt och rörligt utan numer endast ruckbart som det kallas. Berättade även om min "mensvärk" och sammandragningarna. Fick till svar att det kanske är nånting på gång snart. Shit MajBritt tänkte jag. Men på ett positivt sätt. Bebben får gärna anlända när som helst för nu börjar det bli tungt!

Funderar på om jag ska ta och göra nått vettigt eller slappa en stund till. Det visar sig :)
Have a nice day!

Hej å hå!

De va inte direkt igår ja satt här och knappade. Har inte haft internet på evigheters evighet känns det som.
Läget är rätt oförändrat. Fortfarande tjock, fortfarande foglossning o.s.v
Men nu är de iaf inte långt kvar tills BF. 26 dagar för att vara exakt!

RSS 2.0