Ledig!

Idag är jag ledig, heeeela dagen :) Det trillade in lite skift den här veckan, TOPPEN! Jag fick jobba måndag, torsdag, fredag och lördag. Verkar kanske inte så mkt, men remember att jag är ganska gravid vid det här laget så det känns på rätt bra i kroppen när man kommer hem. Men än så länge går det bra så då är det ju bara att köra på! Lite extra stålar sitter ju aldrig fel! :) Sen att man kan spara en del mammadagar är ju inte så tokigt det heller.
Jaa, och eftersom jag har jobbat så har jag inte gjort särskilt mkt annat. Christian har varit ledig så Joline har fått massor av kvalitetstid med sin pappa ♥ Kanonbra!
Funderar på om jag ska ta mig ork och färga min gräsliga utväxt idag, men det återstår att se hur det blir med den saken. Vem fan bryr sig om jag går med utväxt en dag till eller 2? Näe precis! Och dessutom så har jag iaf mössa när jag går ut så det är ju egentligen ingen jävel som ser det. Låter som att jag förmodligen kommer skjuta på det lite till ;)
Christian har fått sovmorgon idag så han sover än. Joline tittar på playhouse disney och jag ska nog ta och göra mig lite kaffe så kanske jag kvicknar till. Trött idag!
Kaffe!

Öroninflammation!

Jaa, idag på fm var vi till HC med Joline eftersom hon inte blivit bättre sen i onsdags när vi var på BVC. Fick träffa en halvskum doktor som luktade armsvett värre en Crille efter en hockeymatch! Armsvett eller ej, han undersökte lillan och kom fram till att hon har öroninflammation. Så nu har vi börjat med en kur Kåvepenin som hon ska äta i 1 vecka. Äntligen kanske hon blir frisk så både hon och hennes föräldrar får sova ordentligt. Dom senaste 2 nätterna har varit riktigt besvärliga :( Jaja, nu kanske det vänder, även om det inte sker på en gång så inom dom närmsta 2 dagarna iaf. Och jag måste bara få klaga lite innan jag ger upp för idag. Vi hade tid hos doktorn kl 10.15 men fick inte komma in förrän klockan var 11! Jag HATAR att vänta, min sambo likaså så humöret var inte på topp precis, men det gick ju bra ändå. Nu ska jag vara social med min andra halva innan det är dags för sängen.

HAHAHAHA :D

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.1754284
Hahaha fan va jag skrattade när jag läste det här i tidningen i morse. "Intresseklubben antecknar!"
HUMOR!

BVC

Jaha, då var vi nyss hemkomna från bvc. Joline är fortfarande sjuk. Hon har feber till och från och har haft det i 1 vecka nu. Hon hostar så hon kväljer, snoret rinner (och det verkar aldrig ta slut?!) och nu har ögonen börjat krångla oxå, ögoninflammation?! Imorse fick jag badda hennes små blå med vatten för att hon ens skulle kunna öppna dom ordentligt! Stackars mammas Joline alltså! ♥ På bvc kollade Carina öronen på lillan, hon var lite röd i det ena, men inget som var av betydelse. Inte för tillfället iaf. Hon tog en CRP oxå men den va under 8 så det va helt okej. Så vi avvaktar tills på fredag så får vi se om skruttan blivit piggare eller inte. Har handlat Bisolvon på apoteket oxå som Carina rekomenderade så förhoppningsvis ska hostan bli bättre. Hoppas hon blir piggare snart! Man känner sig ju så maktlös när man inte kan trolla och göra henne frisk på ett kick! Kunde jag så skulle jag, givetvis!
Nu sover hon iaf, våran lilla sessa♥
Crille fixar lunch :) Idag serveras det lax på Bessemergatan och jag vill bara informera om att min karl han är BÄST på att laga lax. Han kryddar lite och gör sås på grädde och creme fraiche sen knuffar han in allt i ugnen en sväng och det blir sjuuuukt gott! Och även om jag gör EXAKT lika som han så smakar det inte lika bra. Konstigt hur det kan vara :) Den resterande delen av dagen ska vi spendera här hemma som vanligt. Ska väl ta tag i lite tråkiga måsten sen så som tvätt och dammsugning. Får se om min mor med familj kommer och hälsar på sen? Jag bakade bullar igår så det skulle inte va så tokigt med lite fika sällskap på em. Crille åker och jobbar till 22 sen så då blir vi solokvist igen. Jaa, det var väl allt för nu. Ha en trevlig dag i snövädret!

Igår..

..Kom systeryster, Emelie och Enya hit och fikade sen frukost med oss. Trevligt med sällskap! :) Joline va lite smått nyfiken på sin lilla kusin emellanåt men hon blir nog mer intressant när hon kan ta sig fram för egen maskin sen. Joline ser så stor ut när man jämför henne med Enya så jag kan ju bara föreställa mig hur det blir när lillasyster kommer. Då kommer Joline bli som en jätte! Men hur det än är så kommer hon oxå alltid vara mammas lilla tjej även om hon så är 47 år! ;)
På eftermiddagen var det dags för mig att bege mig till Orion för att jobba lite. Gick bra, men det börjar kännas i ryggen att magen börjar bli stor och tung nu! Men det var ganska perfekt med en c-tur (14.30-22) för då när jag kom hem så hade ju Joline somnat så då kunde jag vila ryggen i lugn och ro innan det var dags att krypa ner i sängen. Annat när man jobbar förmiddag och kommer hem till lilla damen som oftast är i sitt esse då, då är det bara att gilla läget och fortsätta köra på :P Hur som helst så va de skönt att komma hemifrån och göra lite nytta nån annanstans! :) Och så trillade det in några fler skift och dom var mer än välkomna!
Nej, om man skulle göra ett ryck här hemma så det blir nån ordning ;)

Myshelg!

Åh.. Den här helgen har nog varit den mysigaste på länge. Christian har nämligen varit hemma! "Kors i taket". Han har varit ledig från jobbet och vilat från ishockeyn då han varit/är krasslig. Vihar bara tagit det lugnt och umgåtts. Tittat på ett gäng filmer och hälsat på nära och kära :) God mat har vi avnjutit oxå, så bättre vet jag nog inte om det kunnat bli?
Imorgon väntar vardagen igen. Crille ska jobba förmiddag och jag eftermiddag så vi "byter av" varandra i dörren mer eller mindre. Men inte helt fel om det trillar in nått extra öre och att man får ytterligare nån mammadag sparad. Nu har jag precis dammsugit och hängt lite tvätt. Nu väntar jag på att Joline ska göra slut på sina sista krafter så det blir dags för nattning. Sen ska jag torka av golven en snabbis innan jag inväntar kärleken och lite myspys i soffan :)
Ha en bra kväll!

Fredag!

Och det går åt rätt håll, än så länge! Joline är mkt piggare idag, hon är dock inte helt feberfri än men förhoppningsvis blir hon det snart! Bara pappa Christian som behöver kurera sig lite nu så han oxå blir pigg, sen ska det väl vara som vanligt igen, hoppas jag :)
Jaa, jag har inte så mkt att skriva för tillfället så jag avslutar väl här för stunden..
På återseende!

Smaskens!

Joline tog sig en powernap på 2 timmar mellan 10-12 ungefär och precis när jag var på väg att somna så vaknade hon, men jag hann slumra en liiiiten stund iaf. Men skulle behöva sova betydligt mer känns det som. Crille är så pass dålig att han till och med ska hoppas över hockeyträningen ikväll!! Och för er som inte känner min sambo kan jag tala om att det ska mkt till om han ska göra det!! Kors i taket alltså! Han snorar och hostar och har sig och har väl gjort det till och från i flera veckor. Men nu har han som sagt insett att han kanske måste vila för att bli frisk nån gång. Smart! ;)
Idag har vi smaskar kinamat till lunch. Ingen av oss hade nån större lust eller ork att ta tag i matlagning så det fick bli lösningen. Och det är ju bara SÅ GOTT med kinamat! :P Så nu är lyckan total ;) Haha!
Myspys, varvat med lite grin/gnäll, alvedon till höger och vänster och torkning av snoriga näsor.. Så ser det ut på Bessemergatan just nu. Lite lek klämmer vi in oxå emellanåt när damen orkar.
Åter till snortorkning!

Hej och hå!

Ingen magsjuka på Bessemergatan, än iaf! Och jag hoppas att den håller sig långt härifrån!
Natten har varit sisådär. Joline har sovit men gnällt/grinat ändå. Har gett henne Alvedon så ofta som man får, för vem vet, hon kanske har ont? Och det förmodar jag att hon har om det är tänderna som spökar. Dock gick det bra att borsta tänderna nu på morgonen så det är ju frågan om det verkligen är det som spökar eller om det är något annat? Det återstår att se helt enkelt. Hon har fortfarande feber iaf och nu har hon börjat snora oxå. Stackars liten! Dock är hon ganska glad och nöjd med tillvaron ändå, men självklart märks det att hon inte är helt 100.
Jaja, imorse var det iaf dags att kliva upp strax före kl 6. Så vi träffade våran pappa och hann mysa lite med honom innan han gick och la sig:) Han är inte heller helt 100, men nu har han bara 1 natt kvar å jobba sen är han ledig. Skönt! Då kanske han kan ta sitt förnuft till fånga och inse att han kanske måste V I L A för att bli frisk ;) Än så länge mår jag själv bra, "peppar peppar" , känner dock att jag skulle behöva sova!! Men det är bara att bita ihop och gilla läget! Får ta mig en powernap när Joline ska sova sen, om jag kan vill säga..
Nu ringer syrran :D Måste kila.

PANIK!

Mamma messade mig för en stund sig. Det visade sig att Julia har magsjuka!! Nu ber jag till högre makter att hon inte smittat Joline! Eller att hon smittat mig eller Christian för den delen. Magsjuka är bland det vidrigaste jag vet! Inga känningar eller liknande än så länge! Hoppas, hoppas, hoppas att vi slipper magsjuka här!

Feber!

Nu på kvällen när jag skulle natta Joline tyckte jag att hon kändes lite varm, och hon va lite gnälligare än vanligt och jojjomensan mkt riktigt. Lilltjejen har feber! Antar att det är p.g.a tänder för det är en och en annan stor kindtand på G. Jobbigt att vara liten och inte må bra! Stackars mammas tjej ♥ Så nu har jag parkerat henne i våran säng så får hon sova där i natt. Känns tryggare att ha henne nära när hon är sjuk tycker jag (jag är livrädd för att hon ska få feberkramper då jag hört skräckhistorier om mina feberkramper som litet barn!)! Och Christian ska iaf jobba natt så plats finns det gott om ;)
Idag på fm tog vi en promenad ner till affären, jag och Joline. Sen gick vi hem och väckte pappan och smaskade en ganska sen men mysig frukost tsm hela familjen :) Det blev lite lek och bus innan Joline tog sig en powernap. Då passade vi på och titta på en film jag och min stora darling. The Stephfather tror jag den hette? Va helt okej, pulsen skenade på bra emellanåt :P Efter att vi käkat lunch så gick vi ut en sväng, men Joline va inge vidare pigg så det blev bara en snabb sväng. Väl hemma så kom mormor, morfar Anders och småmostrarna på besök. Fikade lite och surrade om allt och inget. Joline hann visa upp sina konster i badkaret oxå, men det märktes på henne att hon inte va riktigt 100. Myspys, välling och playhouse disney fick avsluta hennes kväll innan hon somnade på skötbordet när jag tog tempen på henne. Snacka om slutkörd liten tjej! Lilla hjärtat mitt! Nu ska jag hälla i mig ett glas iskall pepsi max och försöka hålla mig vaken en stund till, har några tv program jag skulle vilja se men frågan är om jag orkar vara vaken. Det märks väl om man vaknar snarkandes på soffan ;) Hur som helst så blir det tidig kväller när tv programmen är avklarade. Känns som att det kan vara smart att lägga sig i tid utifall Joline skulle bli kinkig inatt. "Peppar, peppar". Hoppas hon sover...

Go morron!

Blev inte riktigt lika tidig morgon idag, Joline sov till 6.30 iaf. Bättre det än som det va igår! :) Inatt har hon varit riktigt duktig lilla damen. Vaknade endast 1 gång och ville då komma över till våran säng, och det fick hon ju självklart! Vi kramades lite sen somnade hon om. Skönt! Våran pappa sover än. Han ska ut och jobba natt så det kan väl vara behövligt med sömn då om han ska orka hålla sig vaken ;)
Igår kväll tittade vi på film när Christian kom hem från ishallen. Nyaste Wallander, Dödens ängel hette den tror ja? Rätt bra faktiskt. Tycker typ varannan film om Wallander är bra och varannan dålig. Och när vi ändå är inne på ämnet film så kan jag rekomendera My sisters keeper med Cameron Diaz. Det är drama, inget jag gillar egentligen. Men den här var faktiskt bra! Jag satt och grinade i soffan och Crille satt brevid och små skrattade åt mig. Det är en riktigt berörande film! Fin, men ändå sorgligt orättvis! Jaja, nog om det.
Nu ska jag fylla på kaffekoppen och fundera på vad vi ska hitta på idag. Alltid finns det ju nått att göra, men de flesta tråkiga måstena fixade jag igår när Joline hade somnat. Tvättade, dammsög, torkade golven och dammtorkade (dock endast nedervåningen, men det får fan duga ;)) Dags att vika tvätten idag då, men det är ju såå tråkigt. Jaa, otroligt intressant va? Nej precis! Mer kaffe får de bli :)

Uppe med tuppen!

Eller rättare sagt före tuppen?!
Ja, idag blev det uppstigning och morgon kl 05:17 på Bessemergatan 1.
Joline vaknade runt 4-4.30 så jag gick och hämtade henne och tänke att hon skulle somna om i våran säng så som hon brukar göra. Men ICKE! Hon var helt omöjlig och tvärvägrade, provade med välling och allt annat min halvdöda hjärna kunde komma på vid den tiden på dygnet. Men nej! Det var helt enkelt morgon då tyckte hon. Så efter att ha "bråkat" med henne fram och tillbaka insåg jag att det var lika bra att kliva upp. Playhouse Disney hade inte ens börjat! Det börjar ju klockan 6, så vi fick titta på Ed, Edd och Eddie på Cartoon Network tills dess. Sen har det varit full rulle fram till för en stund sen då Joline inte orkade mer. Då knoppade hon i min famn i soffan på 2 röda, helt utslagen :) Känner att jag börjar få huvudvärk så jag kanske skulle ta mig en powernap jag oxå. Ska nog peta i mig en Alvedon först. Brukar aldrig knapra piller om det inte är absolut akut nödvändigt, men om jag känner mig själv rätt så slutar det med att jag väntar för länge med att ta en tablett och så hjälper det inte sen. Så det kanske är lika bra, och så kanske man somnar en stund om man slipper skallbank?! Jaja, värt ett försök!

MVC

Idag har vi haft fullt upp :) Började med uppstigning vid 8 tiden, då fick jag inte dra mig nå mer för Joline. Full rulle med lek, bus och frukost. Sen kom mamma förbi, Joline blev som vanligt glad när mormor kom :) Pratade lite och Joline kramades med mormor. Efter det var det dags för lunch på Hanssons med Maria och Selma. Smaskade i mig en ost & skinksallad vilken satt som en fläskläpp ;) Efter maten bar det av vidare mot MVC då jag hade tid där idag. Mätte magen, lyssnade på hjärtat och gjorde de vanliga kontrollerna. Allt var bra utom mitt hb och BT. Lågt båda delarna så nu är det bara att gilla läget och börja knapra järntabletter igen. Urk! Blodtrycket är det väl inte så mkt att göra åt. Jag är ju lågtryckare i vanliga fall oxå så... Hur som haver, lilltjejens ♥ tuffade på så fint så! Och magen följer kurvan så det var/är ju bra :) Meningen var dock att Maria skulle passa Joline medans jag var inne hos Maggan, men det spårade ur lite. Joline blev akut trött och ville mysa medans Selma tyckte att allt va jätte spännande och bestämde sig för att ge sig ut på upptäcktsfärd. Maria är ju oxå gravid, med bara ca 5 veckor kvar till BF, så det blev väl lite väl mkt att kånka på min dam och samtidigt jaga sin egen så det hela slutade med att Joline fick vara med mig. Hon fick ligga brevid mig när vi lyssnade på lillasysters hjärta och mätte magen. Funkade galant förutom att hon gärna ville kramas med mammas mage när vi skulle lyssna på hjärtat och det blev ju lite tokigt. Men som sagt så gick det ju bra till slut. Efter besöket på MVC så knatade vi hem till oss och drack lite kaffe. Tjejerna lekte lite men det var mest grin och gnäll, inte konstigt då båda damerna va trötta. Sen fick Selma smaka på 2 sippor av Joline oxå så det var inte alls nå skoj! Jäkla busunge hon är! Och gissa om hon grinade när jag skällde på henne och sa att man inte får slåss! Det gick iofs över rätt fort, men att slåss är inget vi accepterar på Bessemergatan och så var det inget mer med det. Nästa playdate tar vi på Selmas hemmaplan i Silverdalen :) När besöket åkt hem var det dags för kvällsmat och sen ett dopp i badkaret för Joline. Det hela slutade med att hon tvärdeckade framför tv:n på golvet efter att ha härjat av sig med sin pappa i badkaret. Helt slut var hon :) Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet en stund, känns på bra i ryggen att man varit ute och knuffat barnvagn idag! :/ Så vila på soffan får det bli för hela slanten!

Helgen.

Joline och jag sitter och myser i soffan. Hon är bara för mysig alltså! Nyss fick jag en STOR blöt puss :) Hihi, mammas tjej det där! ♥ Sist jag skrev så va jag ju risig som fan, men jag kan ju tala om att dagen efter så va allt precis som bortblåst! Så nu är jag pigg och mår som vanligt igen, skönt! I fredags följde jag med syrran och Jocke till Gävle för att kika på Crille när han spelade match. Tråkigt att dom förlorade och fruktansvärt bedrövlig insats av domaren!! Han vet nog inte vad opartisk betyder! Jaja hur som helst. Joline fick sova hos mormor och morfar Anders. Det hade gått jättebra :) Det är så roligt att se hennes min när hon får syn på Julia och Josefine, hon skriker av lycka! :D Hahaha, dom är klockrena favoriter hos lilla damen. Igår va ja väldigt effektiv, tycker jag själv iaf ;) Städade mer eller mindre hela huset, bäddade rent i alla sängar, tvättade lite, kanske inte ser så mkt ut för världen, men kom ihåg att jag är gravid i 29:e veckan med foglossning så det var ganska strongt gjort av mig. Fick lite sammandragningar emellanåt men inget som gjorde ont eller så så de va bara att köra på. Kastade mig i duschen efter allt poande och så kom Crille från jobbet. Då hämtade vi hem sessan och åkte raka vägen till Bönhusberget för att fira pappas fru som fyllt år. Där blidde de såklart massa kakor och tårta :P Mums! Och Joline lyckades ju bränna handflatan på braskaminen oxå!! Tror dick inte att hon fick särskilt ont egentligen, hon blev nog mest rädd. För 2 sekunder senare så kröp hon omkring under matbordet med handen i mot golvet utan att säga pip. Och det syntes och syns inget heller. Crille va iofs snabb att kyla som tur var. Och som sagt så syns det inget idag och hon verkar inte ha det minsta ont så man kan ju känna sig lättad över det. Efter kalaset åkte vi hem till Bessemergatan och tog det lugnt. Eller ja, Joline röjde runt som en galning i badkaret innan hon tillslut tvärslocknade i Crilles famn i soffan. Hahaha, ni ska se henne när hon badar alltså, hon är helt vild! Plaskar, skriker av upphetsning, ligger på mage sen över till rygg upp på rumpan sittande för att sedan kasta sig fram på mage igen. Helt galen och inte det minsta rädd! När Joline hade somnat så blev det soffan, film, gotta och mys för hela slanten. Skönt att få lite kvalitetstid med min stora älskling! Kändes som det var ett tag sen, de blir ju lätt så med all tid han lägger ner på hockeyn. Men det stör inte mig att han lirar faktiskt. Varför skulle det göra det?? För att vi har barn nu? Nej du tack, jag var ju fullt medveten om att han spelade ishockey innan vi skaffade barn så det är inget problem för mig... Det är nog många "hockey-fruar" som tycker det är jobbigt när karln är borta mkt. Speciellt om man har barn för man får dra det största lasset själv. Men va fan de är väl bara att gilla läget. Ni va väl lika medveten om det som jag var innan ni fick barn? Ärligt talat så tycker jag att det kan vara skönt när han drar i väg på kvällarna, då får jag och Joline vara själva och poa på bäst vi vill. Nu känner jag att jag svävar ut lite väl mkt... Så jag lägger ner för den här gången.
Hej på er!

Blä!

Idag har jag mått riktigt risigt. Ont i huvet och ont i bihålorna. Och jag har frysit som en liten lort! Sovit på soffan och knaprat Alvedon hela dagen mer eller mindre. Tur att Crille har varit ledig så jag har kunnat vila i lugn och ro!! Jag har inte ens hört när han och Joline har lekt och busat runt här hemma iofs. Så snacka om deckad! Tänk om jag hade varit ensam hemma med Joline och tvärdeckat på soffan, det hade ju kunnat sluta hur som helst! Nu känner ja mig dock piggare, inte helt bra. Men bättre iaf! Och jag hoppas det håller i sig och går över för nu har Crille förmiddagshelg så då blir det inget snarkande på soffan. Får se om A-S kikar förbi imon :) Länge sen vi sågs nu!! Min Sickan ;) ♥ Det återstår att se, om inte annat så hinner vi säkert ses nått framöver.
Nu ska jag mumsa arraksbollar, dricka iskall Pepsi Max och kolla på CSI!

Tisdag.

Fick sovmorgon igen imorse. Underbart! :) Tusen tack för det darling♥ Det var verkligen behövligt! Dagen idag har varit en riktig mysdag! Kvalitetstid för familjen Heinola-Mäenpää :) Vi har varit och hälsat på Crilles farmor och farfar i Silverdalen oxå. Trevligt! Sen blev det dags för pappa Christian att dra iväg till ishallen och spela match. Dom spelade oavgjort mot Alfta. Han kommer väl hem när som helst så då får jag väl höra mer om matchen antar ja ;) Han var då nöjd över resultatet iaf så det är ju ett +. Dock hade jag ju självklart hellre sett att dom vann. Men allt är väl bättre än en förlust!? :P
Till nått annat.. Joline har varit skittrökig nu på kvällen. Igår gick det hur bra som helst att natta henne. Hon somnade som en stock på 2 röda. Idag somnade hon oxå utan problem, dock så vaknade hon efter typ 1,5 timme och tvärvägrade att somna om förrän för typ 5 minuter sen. Och då fick jag mer eller mindre brotta omkull henne. Jobbigt! I förrgår var hon typ likadan, krånglade och hade sig. Hon brukar inte vara så så de är väl nått som spökar antar ja. Kan ju va i princip vad som helst. Tänder, växtvärk, magknip, mardrömmar ja you name it liksom! För inte fan tror ja att hon gör det för att jävlas med mig, även om det känns så ibland ;) Jaja, hur som helst så sover hon ju igen nu och jag hoppas hon tänker fortsätta med det för jag ska upp och jobba imorgon bitti så jag har ingen större lust att brottas med henne i natt! Nog för att Crille är hemma och kan fixa det, men man vaknar ju och så tar det 100 år innan man somnar om igen. Det återstår att se hur natten blir.
Nej, nu ska jag fylla på mitt glas med iskall Pepsi Max och invänta kärleken!

Sådär ja..

Tvätten är vikt (dock inte på plats i garderoberna) och så blev det en repa med snabeldraken. Joline sover sen en stund tillbaka och jag slappar i soffan. Ska strax slänga ihop lite fruktsallad som jag och kärleken ska mumsa på när vi tittar på film sen. Han, kärleken alltså, är för tillfället och tränar. Lungt och skönt här hemma med andra ord ;) Hehe nej då riktigt så illa är det inte. De är faktiskt skönt när Christian är hemma!
Sådär ja, nu är det slut på tv reklamen så nu ska jag återgå till att glo en stund innan det är dags att kutta frukt :P

BVC

Idag har vi varit på BVC. Joline fick väga och mäta sig och så fick hon spruta mot svininfluensan.
Ny vikt: 10,5 kg
Ny längd: 81,5 cm
Hon är lång och smal våran tjej. Men det har hon alltid varit, hon följer sin kurva precis och allt såg jätte bra ut :) Sprutan var dock ingen höjdare! Det kom några tårar men gick ganska fort över. Om 3 veckor är det dags för dos nr 2. Egentligen skulle hon fått den andra dosen nu, men eftersom hon var sjuk när det var dags för första vaccinationen så fick vi skjuta upp det. Hur som helst så är det iaf skönt att hon fått första sprutan nu så hon har lite skydd iaf.
Maria och Selma har varit här och lekt idag. Såå roligt att träffa tjejerna igen! Som jag har saknat Maria alltså! Dejt bokad igen nästa måndag :) TOPPEN! Joline och Selma kramades så mkt att dom tappade balansen flera ggr och ramlade ihop som en hög på golvet. Båda tjejerna blev jätteledsna och grät krokodiltårar! Haha :) Men ingen av dom gjorde sig illa, dom blev nog bara rädda.
Emelie och Jolines kusin Enya kom förbi dom oxå. Hon blir så stor Enya. Det går sjukt fort! Joline och Selma spanade lite på Enya men hon va inte så värst rolig eftersom hon inte kunde springa runt som dom kan. Hihi :P Gissa om man längtar ännu mer efter våran lilla när man träffar Enya. Snusa bebis är ju bara sååå mysigt!! Dom luktar såå gott!!
Nej, nu ska jag nog ta och vika lite tvätt. Halva tvättstugan är full med kläder som bara hänger där och väntar.. Urk! Tråkigt värre men ett ont måste antar ja..
Dejt med Maria och Selma bokad nästa måndag igen, det ser vi verkligen fram emot! :)

.

Jag saknar dig sjukt mkt!


10-01-10

Jag fick sovmorgon i morse! Gissa om det var skönt :) Crille och Joline klev upp vid 8 snåret efter att damen legat mellan oss och bökat runt som en liten minigris ett tag. Själv låg jag och drog mig till 9 :P Underbart! Tusen tack för det darling ♥ Idag har Joline fått varit ut en sväng med sin pappa, fast det är skitkallt! Dom drog i väg i pulkan ner på Ica och hem igen. Det går ju inte att vara ute längre stunder än så men jag tror Joline var rätt nöjd över lite friskluft iaf. Stackars barn som bara får vara inne. Men vad ska man göra då? Det är ju alldeles för kallt nu. Hoppas det blir lite varmare framöver så man kan vara ute någorlunda stunder iaf. Sisådär en -10 grader (max) skulle väl va rätt okej?! Ja det va väl skitsamma egentligen, jag kan ju sitta och grubbla på det där i evigheter, jag kan iaf inte styra vädret så de är ju rätt meningslöst att ens lägga energi på det.
Ja?
Joline sover. Crille har dragit iväg till jobbet för sista em skiftet den här svängen. Egentligen ska han ut måndag och tisdag natt men dom var tydligen ledig då.. Är väl såndär y-tid antar ja?! Jaja, det kvittar för min del. Skönt att ha honom hemma :) Ska strax koka lite kaffe tror ja, men först ska jag hänga lite tvätt. Sen blire nog en repa med snabeldraken oxå, fast det väntar jag nog med tills madame har vaknat. Hon tycker ju att det är sååå roligt att rida på dammsugarn och hjälpa till när mammsen ska städa :P
På återseende!

Snuskigt värre!

Alltså... Att smörja fötterna är verkligen snuskigt! Riktigt vidrig känsla att vara klibbig på tårna. Usch! Funderar nu för mig själv varför jag ens smorde dom efter duschen.. Det är ju inget jag brukar göra så jag fattar inte vad som fick mig att göra det idag. Jag vet ju hur läskigt jag tycker att det är! Det är nästan så illa så jag måste gå och tvätta dom. Men.. Jag kanske kan stå ut och hoppas på att få mjuka fossingar, det återstår att se. Snuskigt värre är de iaf!
Till nått helt annat...
Hofors vann mot Avesta med 4-1, tur för sambon så han slipper sova i garaget ;)
Skämt åsido, men han är verkligen bra dryg när han ältar förluster i 100 år och inte kan sova sen för att han ältar och ältar. Och så måste han prata med mig om det oxå. Vad väntar han sig att jag ska säga? Jag kör med samma repliker varje gång detta händer. "Ja, jag förstår att du är grinig över att ni förlorade, men det är bara att ta nya tag nästa match" eller " Du gjorde ju så gott du kunde iaf". Det är nog bättre att han tar dom där diskussionerna med sin svärfar, d.v.s min pappa. Dom 2 kan snacka hockey i evigheter! Inte för att jag inte är intresserad men jag tror liksom inte att jag kan ge min kära sambo den respons han vill ha i den frågan. Men som sagt... Tur att dom vann så slipper han älta ;)

Mys..

Joline sover och Christian spelar match i Avesta.
Själv myser jag i soffan med godis, pepsi max och arraksbollar. Underbart! :P Synd att det bara är skit på tv! Verkar som alla andra kollar på Let's dance, men det är då inget program i min smak, nej fy fan de är bara massa dravel tycker ja! Så jag får väl nöja mig med att sappa runt var 3e minut tills det förhoppningsvis dyker upp nått som duger att slötitta på en stund innan jag ska masa mig in i duschen. Tidigare under kvällen så har jag och Joline varit hemma hos mamma & co. Vi smaskade kinamat och det var lika ljuvligt gott som alltid. När jag väntade Joline kunde jag inte alls äta kinamat, det bara vända sig i magen, tyckte det var skitäckligt! Nu är det nästan tvärtom, det är nästan godare nu än innan jag blev på smällen igen. Haha, konstigt hur det kan vara... Nu ska jag sappa vidare och fotsätta mumsa i mig massa gotta :P

JIPPI!

Nu har jag äntligen fått hem mina nya lampor från Ikea och julhelvete har jag slängt ut! :) Haha! Bilen har vi hämtat och besiktat oxå, dock vare nån jävla grej som va glapp (?) så vi fick en 2a på de. Men de va inge allvarligt, Crille skulle fixa det sen. Toppen! Handlade lite till Joline idag på H&M för ett presentkort som hon fick av sin gammelfaster (min faster som bor i Sthlm) i julklapp. Det blidde en ny tjockare mössa, en mys dress och en Hello Kitty tröja. Kläder går ju liksom alltid åt! :) Tittade på små killkläder till Maria och Henkes bebis oxå, men jag köpte dom aldrig, ska göra det när han har kommit tänkte jag så jag vet vilken storlek som passar. Men jag antar att det blir nått i pytteväg, typ strl 50 :P Jag kommer ju aldrig få handla killkläder själv så det är skitkul tycker jag :) Hittade massor! Hittade en massa till Jolines lillasyster oxå, men känns rätt onödigt att köpa en massa pyttekläder till henne när vi har hur mkt som helst efter Joline. Och det är ju inte direkt så dom små kläderna hinner bli slitna, det är ju knappt så man hinner använda samma body 2 ggr eftersom dom växer så fort. Åh, jag längtar så sjukt mkt efter våran sessa nr 2. Ska bli så spännande och se om hon är lik Joline eller inte. Maria har BF den 25/2 så snart är det dags för henne igen. Spännande! Och roligt att vi ska ha nästan samtidigt igen :) När vi väntade "stora" tjejerna så var jag 5 veckor före Maria om jag inte minns fel?! Och nu är hon 6 veckor före mig :P Snacka om tajming, hahaha :P Nästan så man kan tro att vi planerat det, men det har vi faktiskt inte. Nej... Nu ska jag busa vidare med min trollunge ♥

7 januari

Snart är det dags att komma igång. Fixa frukost och lite sånt till att börja med. Joline åt välling när vi klev upp så hon vill nog ha en smörgås nu hon oxå :) Här hemma är det Playhouse Disney på tv:n precis som alla andra mornar. Just prick nu är det Specialagent Oso och han är så jävla dryg, snacka om överpedagogiskt barnprogram! Men Joline tycker att han är bra iaf och det är väl det som räknas :)
Idag ska vi försöka ta oss iväg till Storvik och träffa Märta innan hon åker hem till England igen. Men just nu ser det jävligt mörkt ut, rent utsagt hopplöst! :( Jävla skit. Men jag ska försöka fixa nån lösning för jag vill verkligen träffa henne! Biljäveln har vi inte fått tillbaka än och dom flesta jag vet som skulle kunna skjutsa oss jobbar. Och för den delen så har jag ingen bilstol eftersom den är kvar i våran bil som står i Sandviken. Så enda alternativet just nu är väl att åka buss. Det är ju inte särskilt långt att åka buss till Storvik. Men med en kanonkula till mage, foglossning, snö och en aptung barnvagn att släpa på så blir det lite småjobbigt. Jaja, jag hoppas det löser sig!
Nej nu är det dags för frukost!!

-27 grader (!)

Det är inte nådigt va kallt de är ute idag! Fy faan! -27 grader hade vi på Bessemergatan imorse när vi klev upp. Brr! Har iaf laddat upp med typ 1 miljon tända värmeljus, mysigt och så blir det förhoppningsvis lite varmt av dom. Inte för att det är speciellt kallt här inne, men de va inte varmt när vi vaknade heller. På med raggisarna och Joline fick morronrocken utanpå pyjamasen. Frukosten är avklarad sen en stund tillbaka, nu leker damen för fullt :) Hon är verkligen världens finaste och charmigaste våran lilla sessa ♥
Crille jobbar fm idag. Han har varit ledig hela jul och nyårshelgen så det känns lite konstigt nu när han inte är hemma faktiskt. Fast man vänjer sig väl rätt fort. Och han den stackarn fick ju gå till jobbet i morse. Hualigen! Tänk er en morgon promenad till Ovako kl 5 på  morron när det är nästan 30 minus. Ja, jag är då inte ett dugg avundsjuk!
Förresten, tack för alla namnförslag!! Några av dom har jag redan föreslagit för pappan men dom har han blankt sagt nej till. Tur att det är ett tag kvar så man hinner fundera :) Och så hinner vi förhoppningsvis bestämma oss för en syskonvagn som vi vill ha. Just nu lutar det åt en Babytravel, den verkar liksom smidigast! Jaja, vi får se hur det blir. Det är ju som sagt ett tag kvar..
Nej men om man skulle ta och dammsuga lite? Ännu ett sånt där tråkigt måste, men skönt att ha det överstökat. Och jag vill mer än gärna slänga ut juljäveln, men eftersom Crille sabbade alla fönsterlampor till vardagsrummet och bilen pajjade när vi väl skulle köpa nya så får jag väl gott vänta. Hoppas vi får bilen imorgon så kanske vi hinner till Ikea en snabbis så jag får mina efterlängtade lampor!

Jobb.

Idag ska jag jobba :)
C-tur på Orion, vilket betyder 14.30-22.00
TOPPEN! :P Hoppas det dyker upp fler skift på Villan oxå!
Trevligt med -23 grader på Bessemergatan. Hade det inte varit för att jag skulle jobba idag så hade jag tvärvägrat gå utanför dörren idag! Fy faan, -10 går väl an, men helst av allt skulle jag vilja ha vår. Och det av flera anledningar. Dels så är det varmare ute och det börjar bli grönt ute. Jolines lillasyster är ju beräknad till 7 april och det räknas väl som vår oxå? Ja, för mig är det vår då iaf. Och det är väl den största anledningen till att jag vill ha vår. Jag vill se våran lilla nr 2!!! Helst på en gång. Men hon måste ju få växa till sig och bli större innan hon kan komma ut. Fast iofs så var ju pappa Crille rätt snabb när han kom till världen. Han är född i v. 28+3 om jag inte är helt ute och cyklar??! Och vi får väl hoppas att lilla damen i magen inte tänker gå i sin fars fotspår i den frågan. Det är ju lite väl tidigt!
Joline är ju född prick på dagen som hon är beräknad, så förra gången fick jag varken tidigare eller senare. Det va ju rätt praktiskt, smidigt och bra :) Som ett brev på posten liksom :P Jaja det visar sig väl hur lillasyster tänker göra, om hon tänker komma före eller efter BF datumet. Vi väntar med spänning ;)
Förresten... Det är ingen som har nå bra namnförslag till lilltösen? Vi har liksom kört fast eller vad jag ska säga. Vi kommer inte överens alls. Det jag tycker är fint säger Crille bestämt nej till och tvärtom. Vi har några som vi håller på och "smakar på", men inget som känns riktigt bra. Så förslag på namn är mer än välkomna :)
Nu ska jag göra ett ryck så jag inte växer fast i soffan.
Hej på er!

"Det blir aldrig som man tänkt sig"

Nej det kan man ju lugnt säga.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var planerna för idag att först besikta bilen i Sandviken och sen åka till Ikea och shoppa lite ditt och datt. Jag kan ju bara tala om att vi kom inte längre än till Sandviken. Precis när vi svängde av motorvägen mot Sandviken så pajjar biljäveln! Ja ni läste rätt. Bilhelvete gick sönder. Det var tydligen nån jävla fläktrem eller nått som pajjat. Bilen började koka o.s.v. Det hela resulterade i att besiktningen inte blev av eftersom vi fick lämna in bilen på Bilmetro ist för att få den lagad. Inge Ikea och en förbännat skumpig bussresa hem. Gissa om jag och sambon fick våra tålamod prövade.
Helvetesjävlabiljävel!
När vi väl hade kommit hem gick det inte lång tid innan dom ringde från Bilmetro, tydligen så var det nått mer som gått sönder. JIPPI! Då blev det lite dyrare ändå.. Grr!
Jaja, det kunde ju ha varit värre. Man får väl försöka se det så.

Måndag.

Idag vaknade Joline kl 9:03, snacka om sovmorgon!! :)
Frukost på Bessemergatan 1 är avklarad, nu ligger vi hela familjen i soffan och degar en stund, myspys!
På schemat idag står besiktning av bilen i Sandviken. Och när vi ändå är ute och flänger så åker vi till Ikea en sväng och handlar lite ditt och datt. Trevligt! :) Det är väl inga märkvärdiga saker som vi ska handla, några lampor till fönstrena i vardagsrummet eftersom Crille lyckade sabba alla under rusten, hur han nu lyckades med det?! Men iofs så brukar min karl ha en förmåga att lyckas med det mesta ;) Sen är det ju inte helt omöjligt att det blir lite mer smått och gott som får följa med oss hem. Ett besök på donken oxå kanske? Inget jag skulle ha något emot, inte alls faktiskt ;P
Jaja, dags att slänga sig i duschen så det blir nån ordning.

Jajjamensan!

Det känns lika overkligt den här gången som förra gången.
Tänk att vi ska få ett till litet knyte!! Helt fantastiskt!
Och jag har nu fått en påminnelse om vad som komma skall, jag läcker! Eller mina bröst läcker rättare sagt. Det betyder med andra ord att jag inte inbillar mig den här gången heller. Det är ingen fotboll i magen. Det finns en bebis där inne på riktigt! Och hon kan då sparkas, det ska gudarna veta! Om hon inte sparkar så hoppar hon nog jämfota eller hopprep med navelsträngen, för det är då en himla fart på henne. Men hon är väl lik sin syster antar jag :) Ett ruskigt livligt litet busfrö :) Underbart! Det måste väl klassas som ett friskhetstecken när barn är livliga?
Tvätten är hängd. Maten på spisen. Joline badad och iklädd pyjamas. Nu inväntar jag bara min stora älskling som ska komma med massa gott åt mig som jag ska smaska i mig när vi ska titta på film sen. Innan filmen ska vi mumsa i oss fläskfilégryta och potatis. RÄTT IN I KAKLET! Jag är fan skitbra på att laga mat :P
Nu ska jag byta bajsblöja på min dotter, sen ska hon få lite gröt innan det slutligen är dags för tandborstning och nattning. Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag ha :)

Söndag.

Joline sover..

Crille har dubbla träningar idag..
Jag sitter i soffan och degar fast jag egentligen borde hänga tvätt..
En till kopp kaffe så kanske man kommer igång?! ;)

2010

Good morning!
Sitter för tillfället i soffan med mitt lilla ♥ och myser. Playhouse Disney är på på tv:n, såklart! ;) Mitt stora ♥ sover fortfarande. Jag tyckte att han var värd en sovmorgon eftersom jag fick sovmorgon igår :) Nu ska jag strax sätta på lite kaffe och fixa lite frulle, magen kurrar!
Våran nyårsafton var trevlig. Mat hos far & co, hockey, raketer och en massa gotta. Så som det ska vara alltså. Jag och Christian pratade om nyår och julfirande o.s.v när vi kom hem och hade krypit ner i sängen.. Innan vi fick barn så var det sån hysteri (mer eller mindre) om juldagen eller nyårsafton, midsommarafton och skärtorsdagen. Då ska det ju liksom vara brakfest i vanliga fall. Men ärligt talat.. Jag gillar det här bättre. Det finns inget som går upp mot att spendera kvalitetstid med nära och kära! Jag är mkt hellre hemma med min lilla familj än ute och slirar. Nog för att det kan vara roligt att gå ut och parta emellanåt, men Hofors är ju sig likt på pricken så det känns inte som att man missar något.
Jaja, det vi kom fram till var iaf att vi är mer än nöjda med våra/vårat liv idag. Eller som Christian sa: "Jag har ju allt jag vill ha nu" Livet är liksom komplett :) Det är bara en sak som fattas, eller fattas är väl fel ord men den lilla i magen är ju vad vi väntar på nu. Och när hon väl har kommit så kommer alla bitar vara på plats! Underbart!! ♥


Hoppas ni haft ett bra 2009, mitt var toppen!
Nu måste jag fixa frukost innan jag svälter ihjäl ;)
Ha en bra dag!

RSS 2.0